Težave v partnerskem odnosu

Psihoterapija je zelo učinkovito orodje pri reševanju težav v partnerskem odnosu. Če se vam zdi, da ste se znašli v slepi ulici in da v odnosu ni nič več tako, kot je bilo, dovolite, da vam pomaga psihoterapija! Najbolje je, če se zanjo odločita oba partnerja ter na pot reševanja težav stopita skupaj. Takšna partnerska psihoterapija je najbolj uspešna, marsikdaj pa je dovolj že, če se terapije udeleži eden od partnerjev. Na težave v partnerskem odnosu bo namreč začel gledati drugače, spoznal vzroke zanje ter se naučil drugačne komunikacije s partnerjem. Saj veste, kako pravi antična modrost: težave je treba reševati pri sebi. In prav tega nas nauči psihoterapija.

Psihoterapija za pare

Partnerska psihoterapija je odlična pomoč za pare, ki so se znašli v konfliktni situaciji oziroma v situaciji, ko ne najdejo več skupnega jezika s partnerjem. Burno dogajanje na partnerskem področju človeka pahne v stisko in mu onemogoči, da bi na svoje težave pogledal z distanco, saj je vanje preveč čustveno vpleten. Prav čustva so tista, zaradi katerih v takšnih trenutkih, ko se pojavijo težave v partnerskem odnosu, ne moremo trezno razmišljati, zato večkrat ravnamo nepremišljeno. Zaradi tega lahko konflikte še poglobimo, namesto da bi jih rešili.

Izboljšana komunikacija in partnerski odnos

Psihoterapija nas pomaga pogledati na naše težave z drugega zornega kota. Pomaga nam uvideti, da sta za težave s partnerjem odgovorna oba in da sta oba odgovorna tudi zato, da se težave rešijo. Psihoterapija nam pomaga bolje spoznati sebe in svoja pričakovanja, ki jih gojimo do svojega partnerja. Velikokrat namreč ljudje v partnerske odnose stopamo s prevelikimi pričakovanji, nato pa smo razočarani, ker naša pričakovanja niso uresničena, čeprav partner morda sploh ne ve za njih.

Prav zaradi tega je najbolje, če se psihoterapija izvaja v paru, vendar morata biti za to pripravljena oba. V kolikor nista, to še ne pomeni, da psihoterapija ne more pomagati. Že če ena oseba v partnerskem odnosu začne komunicirati in delovati drugače, to lahko vodi v občutno izboljšanje stanja, zaradi katerega začne drugače delovati in komunicirati tudi partner.

Če se to zgodi, se konflikti uredijo ali vsaj začnejo urejati. V tem primeru je pogosto partner nato pripravljen pristati tudi na partnersko psihoterapijo, saj spozna, da ta res deluje. S tem se odnos še izboljša in lahko postane še boljši kot prej. Psihoterapija tako lahko parom pomaga izboljšati partnerski odnos.

Prednosti progresivnih očal. Progresivna očala so očala, ki omogočajo gledanje na več razdalj hkrati. Preberite več …

V isti kategoriji:

admin

Next Post

Izzivi bančnemu monopolu

Mon Nov 5 , 2018
Populistično gibanje ob koncu 19. stoletja je bilo zadnji resni izziv bančnemu monopolu nad izdajanjem denarja. Za razliko od današnjih dni je bil imperialistični vpliv Anglije v spominu Američanov takrat še živ. Različne stranke in iniciative pa so se razvile predvsem zato, ker demo­kratska stranka ni podprla programa dolga prostih […]