Modne Oxfordice kot udobni in elegantni ženski čevlji

Oxfordice so udobni in elegantni čevlji, ki se od drugih vrst klasičnih čevljev z nizko peto razlikujejo v tem, da imajo zaprte vezalke. Zaprto vezenje pomeni, da tanke vezalke ne potekajo od konice čevlja pa do vrha jezička, temveč se začnejo na sredini sprednjega dela čevlja. 

Tradicionalno so Oxford čevlji bili namenjeni za moške, ki so v britanskih fakultetah poprej nosili le škornje, ki pa so bili za številne aktivnosti precej neudobni in neprilagodljivi. V začetku 20. stoletja pa so Oxfordice s klasičnim angleškim stilom postale priljubljene tudi med ženskami, ki jih nosijo še danes. Ta modna ženska obutev je odlična izbira za vse priložnosti, predvsem za nošenje v delovnem okolju in v kombinaciji s poslovnimi oblekami. 

Posebnosti različnih vrst Oxford obutve 

Za Oxfordice je značilno zaprto vezenje, nizka in stabilna peta ter nizek rez, ki izpostavlja gležnje. Pri tem pa je na voljo več različnih stilov, ki se med seboj razlikujejo v določenih detajlih: 

  • Klasične Oxfordke so izdelane iz črnega in lakiranega usnja. Ta ženska obutev nima luknjic na vrhu čevlja ali ob straneh, zato je odlična izbira za bolj formalne priložnosti. 
  • Čevlji imajo na prstnem delu dodaten sloj usnja, ki je ob straneh šivan. Ta del ima lahko luknjice, zato so te Oxfordke za ženske bolj primerne za v pisarno v kombinaciji s poslovno ali klasično obleko. 
  • Obutev ima ob straneh šivano krilo, ki se v dodatnem sloju usnja z luknjicami razteza od sredine do pete. Ti čevlji, običajno v različnih barvah, so nekoliko bolj neformalni, zato jih je mogoče nositi tudi na kavbojke, krilo in druga oblačila za prosti čas. 

Kako nositi modne ženske Oxfordke? 

Ta tip ženske obutve je primeren tako za nošnjo na poslovne obleke kot na športno klasična oblačila. Črni in lakirani čevlji so bolj primerni za formalne priložnosti, barvni pa za prosti čas. Material daje obutvi svoj čar, pri čemer so Oxfordke večinoma narejene iz pravega ali umetnega usnja, semiša ali platna. Ta ženska obutev se razlikuje tudi v višini pete, saj so v zadnjih letih moderne Oxfordke z višjim podplatom iz gume. Tradicionalno pa imajo ti čevlji nižjo, zloženo in trdno peto. 

Modne Oxfordice v različnih pastelnih barvah in vzorcih so na voljo za nakup v spletni trgovini z žensko obutvijo na naslovu www.infashionshop.hr. Posebej zanimive so Oxfordke z drobnimi bleščicami in debelejšim podplatom. 

Preberite naslednji članek: Printanje majic za promocijska darila

Printanje majic je pomemben oglaševalski kanal za mnoga podjetja, združenja, civilne pobude, politične stranke in za tiste, ki želijo kaj povedati občinstvu. Sporočilo na majici je trajno in se prenaša več let, cena oglaševanja pa je nizka. 

V isti kategoriji:

admin

Next Post

Kamen je odličen material za gradnjo

Wed Nov 20 , 2019
Že stare civilizacije so uporabljale kamen, kot eden izmed prvih materialov za gradnjo. Tudi danes je še vedno ta trend zelo aktualen, saj ima kamen odlične lastnosti. Njegova popularnost se ga še vedno drži, ker je izredno odporen na vremenske pojave in lep na pogled. Uporabljamo ga lahko za gradnjo […]