Vrata

V manjših prostorih si lahko omislimo tudi dvojna dvokrilna vrata. To so klasična vrata na tečajih, ki pa pri odpiranju ne zavzemajo toliko prostora kot enojna.
Velika in elegantna dvojna vrata pridejo najbolj do izraza med hodnikom in dnevno sobo, kjer nas odprta »vabijo« naj stopimo v prostor.
V sodobno opremljenem stanovanju pa si lahko omislimo tudi stara vrata, ki imajo v tem primeru dvojno vlogo, poleg osnovne še dekorativno. Paziti moramo le, da bodo vrata, ki so najbrž zamenjala že nekaj domov, obnovljena kakovostno in primerno stilu opreme našega stanovanja.
Les, steklo, kovina …
Poleg oblike pa je za videz vrat v našem domu pomemben tudi material. Z lesom ne moremo zgrešiti. Lesena vrata so lahko nova in sodobno oblikovana, lahko pa so tudi zelo stara. Starim lahko le dodamo sodobni pridih, na primer sodobno oblikovano kovinsko kljuko.
Za steklena vrata se bomo odločili, če so prostori temačni in je v njih malo naravne svetlobe. Glavna prednost stekla je namreč, da prepušča svetlobo. Cela vrata v steklu na videz povečajo prostor, vendar so precej draga, ker mora biti steklo dokaj debelo (zlasti steklena drsna vrata), zanemarljiva pa ni niti teža takšnih vrat, kar vpliva na izbiro okovja in patentov. Pleksi steklo je cenejša različica, njegova prednost pa je tudi velika izbira različnih barv.
Kovina deluje hladno, takšna so tudi masivna kovinska vrata. Zato kar nekako ne sodijo v domače okolje. Če pa se vseeno odločimo zanje, naj bodo prevlečena s kakšnim »toplejšim« materialom. (več o kuhinjah in modernih kuhinjah ter kuhinjskih pultih). Kopalniški pulti iz kerrocka in coriana.
Vrata pa lahko »oblečemo« tudi v različne tkanine ali usnje (pravo ali umetno). Vedno izberemo trpežen material, ki ne sme biti pretanek. Usnje deluje razkošno, svila dekadentno, vrata oblazinjena z izbranim dekorativnim blagom pa so lahko posrečeno dopolnilo klasično opremljenemu stanovanju.

V isti kategoriji:

admin

Next Post

Igre

Thu Feb 28 , 2013
Doslej še ni prepričljivo dokazano, ali igre, v katerih se veliko strelja, povzročajo nasilno vedenje. Dokazano pa je, da računalniške igre povečujejo stres. Pri tem se v možganih pospešeno izloča nevrotransmiter dopamin. Strokovnjaki se sprašujejo, ali obstaja povezava med vplivi računalniških iger na slab učni uspeh, prezgodnjo opustitev šolanja in […]