Kvalitetne motoristične rokavice so obvezen del opreme za vse motoriste

Preden se odpravite na motor, si morate priskrbeti vso potrebno opremo za resnično udobno in varno vožnjo. Osnova je seveda kvalitetna čelada, hkrati pa ne smete pozabiti niti na dodatke, kot so motoristične rokavice. Večina se pri tem osredotoči predvsem na videz, vendar pa bi vas morala v prvi vrsti skrbeti kvaliteta materialov in izdelave, saj oboje vpliva tako na varnost kot na udobje med uporabo.

Kako prepoznati kakovostne motoristične rokavice? 

Motoristična oprema je na voljo v številnih različicah, zato lahko izbirate med številnimi možnostmi. Pri izbiri pa vsekakor ne glejte le na ceno, ampak tudi na kakovost, kar velja za prav vse dele opreme, tudi za motoristične rokavice. Čeprav gre za manjši del opreme, pa je prav tako pomemben. Kaj je torej tisto, kar odlikuje najboljše motoristične rokavice? Lastnosti, ki so še posebej pomembne, so zagotovo: 

  • zagotavljanje optimalnega oprijema med vožnjo, ki zmanjšuje nevarnost za drsenje,
  • udobje in zračnost materialov,
  • možnost neoviranega premikanja dlani oziroma prstov, 
  • oblazinjenje na najbolj izpostavljenih predelih, ki ščiti pred poškodbami v primeru udarcev,
  • dolga življenjska doba tudi v primeru pogoste uporabe v ekstremnih okoliščinah,
  • odlična zaščita pred mrazom, vetrom in drugimi manj ugodnimi vremenskimi razmerami.  

Velika izbira barv in dizajnov za vsak okus 

Čeprav bi vas moralo v osnovi zanimati predvsem to, kako funkcionalen je določen par rokavic, pa to še ne pomeni, da morate na ta račun povsem zanemariti estetski vidik. Z nekaj sreče lahko namreč dobite oboje – vrhunsko kakovost in estetsko privlačen dizajn. Danes so vam namreč motoristične rokavice, tudi tiste najkakovostnejše, na voljo v številnih različicah. 

Tako je mogoče izbirati med najrazličnejšimi barvami oziroma barvnimi kombinacijami in vzorci, med katerimi boste zagotovo našli par, ki vas bo v hipu očaral tako z videzom kot z udobjem. V ponudbi trgovin s tovrstnimi dodatki se običajno najde nekaj za vse okuse – od klasičnih pa do drznejših modelov v živahnih barvah in z unikatnimi motivi.

Prepričajte se, da se vam motoristične rokavice zares povsem prilegajo

To, da so motoristične rokavice kakovostne, pa ne pomeni kaj dosti, če njihova velikost ne bo ustrezala vašim dlanem. Ob nakupu morate zato zelo paziti na to, da izberete pravo številko. Pozorni bodite na to, da pri posameznih velikostih običajno obstajajo dve različici – ena je namenjena ljudem s krajšimi, druga pa tistim z daljšimi prsti. Priporočljivo je torej, da rokavice, ki si jih ogledujete, pomerite v živo, preden se odločite za nakup. To velja še posebej za tiste, ki tega dodatka doslej še niste kupovali oziroma uporabljali. 

V isti kategoriji:

admin

Next Post

Ohranimo naš avto v najboljšem stanju

Thu Sep 12 , 2019
Naš avtomobil potrebuje veliko ljubezni, če želimo, da ohranja svoj najboljši izgled. Avto kozmetika nam nudi ogromno opreme s katero lahko očistimo, popravimo ter izboljšamo notranjost in zunanjost našega jeklenega konjička. Res je, da je za to potrebno dosti dela in pozornost podrobnostim, vendar so rezultati očitni. Če bomo za […]