Rezervni deli za avto v različnih sistemih

Četudi je zunanjost avtomobila dotrajana in na pogled videti stara, so rezervni deli za avto tisti, ki so zadolženi za to, da je vozilo še naprej vozno in da vozniku nudi varno vožnjo. Avtomobilski kosi v različnih sistemih, ki poganjajo vozilo in omogočajo uporabo različnih funkcij, morajo biti vzdrževani in povsem delujoči, zato, da lahko zagotovimo varno vožnjo. 

Kadar se nadomestni kosi za avtomobile pokvarijo ali ne delujejo v optimalni zmogljivosti, jih je potrebno popraviti ali pa zamenjati. Nekatere komponente lahko zamenjamo sami, druge pa mora zamenjati ali popraviti mehanik. Z zamenjavo nadomestnih delov ne gre odlašati, saj lahko okvara v enem sistemu vpliva tudi na delovanje drugih sistemov v avtomobilu. Pri tem pa je najbolje kupiti originalne nadomestne kose, saj imajo preverjeno kakovost in omogočajo daljšo življenjsko dobo. 

Nadomestni avtomobilski kosi za izpušne sisteme 

Izpušni sistemi v avtomobilu opravljajo pomembno nalogo, saj odstranjujejo škodljive pline, ki nastanejo v motorju. Optimalno zmogljivi in delujoči rezervni deli za avto v izpušnem sistemu pa hkrati tudi nadzorujejo hrup, odvajajo pline, izboljšujejo delovanje motorja in optimizirajo porabo goriva. Med te nadomestne kose za avtomobil spadajo predvsem: 

 • DPF filter za avto 
 • Izpušni lonci in cevi 
 • Kolektorji 
 • Nosilci izpušnega sistema 
 • Katalizator 

Nadomestni kosi za avtoelektriko v avtomobilu 

Sistem avtoelektrike je pomemben zato, da lahko avtomobil sploh prižgemo in da se pri tem prižge tudi motor. Rezervni deli za avto v električnem sistemu so odgovorni tudi za to, da lahko delujejo žarometi, radio, pomična stekla, notranje luči in drugo. Med najbolj pomembne avtomobilske nadomestne kose v električnem sistemu spadajo: 

 • Akumulatorji in alternatorji 
 • Zaganjalne naprave in vžigalni vodniki 
 • Releji, senzorji in stikala 

Avtomobilski kosi za delovanje zavornega sistema 

Zavorni sistem skrbi za to, da lahko na cesti učinkovito zaviramo, kadar je to potrebno. Ti nadomestni avtomobilski kosi v zavornem sistemu morajo biti redno pregledani in ustrezno vzdrževani, saj je to izredno pomembno za varno vožnjo. Mednje spadajo predvsem: 

 • Zavorne klešče in cevi 
 • Zavorne obloge oziroma ploščice 
 • Zavorni cilindri in bobni 
 • Zavorni diski in koluti 

Rezervni deli za avto za različne sisteme v vozilu pa so na voljo za nakup v spletni trgovini z avto deli Silux. Tu lahko najdete nadomestne avtomobilske kose za hladilne sisteme, avtoelektriko, avtomobilske tekočine, zavorne in izpušne sisteme ter drugo. 

V isti kategoriji:

admin

Next Post

Ekonomično tiskanje s kompatibilnimi kartušami

Fri Oct 11 , 2019
Tiskanje nas lahko dokaj veliko stane, če uporabljamo kartuše, ki niso optimizirane za naš način dela. Vsi proizvajalci tiskalnikov prisegajo na OEM ali originalne kartuše, ki jih lahko kupimo skoraj povsod. Res pa je, da so te tudi najdražje in niso vedno najboljša izbira. To je še posebej res, če […]
Kompatibilne poceni kartuše