Raznolikost sistemov stiskanja sadja

Stiskanje grozdja je ključni postopek pri predelavi grozdja v vino. Za zagotavljanje konstantne kakovosti vina je potrebno prilagoditi stiskanje glede na lastnosti grozdja, vključno z sorto, stopnjo zrelosti in razmerje pecljevina – jagoda. Pnevmatska preša za grozdje je danes nepogrešljiv pripomoček v kleti, saj omogoča natančno prilagajanje procesa stiskanja glede na želeni slog in tip vina.

Inox vodne stiskalnice predstavljajo izjemno učinkovito rešitev za hitro stiskanje raznolikih vrst zmletega sadja.

Podjetje je razvilo stiskalnice za grozdje na podlagi lastnih izkušenj. Njihova globoka razumevanja potreb vinarjev je privedlo do razvoja preizkušenih, kakovostnih stiskalnic, ki dolgo in uspešno služijo uporabnikom. Podjetje nenehno izpopolnjuje svoje izdelke, sledijo trendom v enološki stroki ter zagotavljajo zanesljive in inovativne rešitve v svetu vinarstva.

Primerjava odprtega, zaprtega in hiperreduktivnega sistema

Pri izdelavi stiskalnic se osredotočajo na tri različne sisteme stiskanja: odprt sistem stiskanja (PSP), zaprt sistem stiskanja (PST) ter zaprt sistem stiskanja z možnostjo hiperreduktivnega stiskanja (PSH). Vsak sistem ima svoje prednosti in specifične lastnosti, ki vplivajo na končni rezultat iztisnjenega soka.

Odprt sistem stiskanja – večja odcejalna površina za optimalen izplen

Odprt sistem stiskanja se odlikuje z veliko odcejalno površino bobna, saj je polovica perforirana, druga polovica pa prekrita z neprepustno membrano. Ta zasnova omogoča učinkovito iztiskanje soka iz grozdja in zagotavlja optimalen izplen.

Zaprto stiskanje – preprečevanje oksidacije mošta za visoko kakovost vina

Zaprto stiskanje vključuje neprepustno membrano na polovici bobna, medtem ko po drugi polovici potekajo perforirani odtočni kanali. Ti kanali so elektropolirani, kar zmanjšuje možnost oksidacije mošta. Poleg tega lahko stiskalnice z zaprtim bobnom uporabljamo tudi za fermentacijo in maceracijo drozge, kar omogoča izjemno prilagodljivost v procesu izdelave vina.

Zaprt sistem stiskanja z hiperreduktivno možnostjo

Stiskalnica PSH združuje zaprt sistem stiskanja z možnostjo hiperreduktivnega iztiskanja. Njena posebnost je v povezanih perforiranih odtočnih kanalih, ki tvorijo večjo odcejalno površino. Ta inovativna zasnova omogoča uporabo stiskalnice za klasično ali hiperreduktivno stiskanje, kar odpira vrata za široko paleto možnosti pri proizvodnji visokokakovostnih vin.

Preberite več o sistemih stiskanja, da boste lahko razumeli, kateri sistem je najbolj primeren za vaše potrebe in cilje pri pridelavi vina. Odkrijte in raziskujte različne možnosti, ki vam omogočajo doseči želeni izplen in kakovost vašega vina.

Odprt sistem stiskanja je inovativna tehnika za nežno ekstrakcijo mošta

Pri odprtem sistemu stiskanja je polovica bobna perforirana, medtem ko drugo polovico prekriva neprepustna membrana. Uporaba vgrajenega kompresorja omogoča ustvarjanje pritiska, ki preko membrane nežno iztisne mošt iz grozdja. Ta metoda omogoča mehko stiskanje grozdja ali drozge, kar preprečuje mehanske poškodbe in zagotavlja visoko kakovost pridobljenega mošta ter posledično vina. Prednost odprtega sistema je velika odcejalna površina bobna, ki omogoča učinkovito stiskanje.

Prednosti elektropoliranega bobna v sistemih psp stiskalnic

Stiskalnice z odprt sistemom stiskanja vključujejo elektropoliran boben. Elektropolirana površina bobna prinaša številne prednosti, vključno z zmanjšanim prijemanjem drozge na površino, kar izboljšuje odtekanje mošta. Poleg tega je lažje čiščenje, manjša poraba vode, zmanjšana tvorba oblog na materialu in povečana korozijska odpornost, kar zagotavlja trajnost in učinkovitost stiskalnic.

V isti kategoriji:

admin

Next Post

Izdelava spletne trgovine - vaša pot do spletnega uspeha

Sat Nov 4 , 2023
Podjetje izdeluje visoko prilagodljive maloprodajne in B2B spletne trgovine, ki so oblikovane v skladu z vašimi cilji. Izdelava spletnih trgovin temelji na večletnih izkušnjah v izdelavi spletnih trgovin, ki so učinkovite, sodobno oblikovane ter popolnoma prilagojene potrebam ponudnika in ciljnim kupcem. Delajo z zanesljivo e-commerce platformo, kar jim zagotavlja kakovostno […]