Nakup sedežne garniture

Nakup novega pohištva je lahko dokaj velik izziv. To je še posebej uvidevno pri nakupu sedežne garniture oziroma zofe, saj mora biti udobna ter funkcionalna. Obenem pa se mora skladati z videzom drugih elementov v naši sobi. Če potrebujemo novo zofo, potem morda potrebujem malo pomoči, da izberemo tako, ki nam bo najbolje služila. V tem članku bomo govorili o glavnih lastnostih naše bodoče zofe, ki so pomembne za nas.

Primerna velikost novega pohištva

Prva stvar na katero moramo biti pozorni je velikost nove sedežne garniture. Tukaj moramo upoštevati lastnosti, kot je širina in višina. To nam bo omogočilo, da lahko zofo prinesemo v stanovanje ter, da ne bo na pot drugemu pohištvu.

Kvalitetne sedežne garniture
Moderne sedežne garniture

Tako bomo tudi poskrbeli, da bomo zofo lažje prinesli v določeno sobo ter, da ne bomo imeli težav z vrati, stopniščem ter drugimi prehodi.

Naše zdravje in udobje

Sedežna garnitura je poseben kos pohištva, saj bomo na njem preživeli dober del časa, ko bomo doma. To pomeni, da je izredno pomembno, da se počutimo dobro, ko na njej sedimo ali ležimo. Obenem pa mora biti material udoben za našo kožo in ne sme povzročati alergij.

https://www.youtube.com/watch?v=jvq7YmU46QI

Če bo na zofi sedelo več ljudi, potem moramo poskrbeti, da bo dovolj velika. Za velika zbiranja družin in prijateljev je dobro, če kupimo zofo v U ali L obliki, saj zaradi svoje oblike omogoča lažji pogovor med ljudmi. 

Namembnost uporabe

Našo sedežno garnituro bodo morda uporabljali tudi otroci in živali. Poskrbeti moramo, da je v tem primeru material dovolj odporen za živalske tačke in igrivo naravo otrok. V tem primeru potrebujemo zofo z odporno tkanino in tudi močnejše blazine, ki pridejo zraven. Tako bomo zavarovali izgled in funkcionalnost zofe za prihodnja leta.

Skladanja z obliko drugega pohištva

Zadnja stvar na katero moramo paziti je sam izgled zofe. Naša dnevna soba ima svojo unikatno osebnost. Vsak kos pohištva sestavlja celoto, ki se izraža v atmosferi vsake sobe. Ko prinesemo velik kos novega pohištva v našo sobo, kot je sedežna garnitura, potem moramo poskrbeti, da jo dopolnjuje. Tako se poskušajmo prepričati, da:

  • Bo izbrana zofa z izgledom dopolnjevala našo sobo
  • Bo enakih ali podobnih barv, kot drugo pohištvo, ki je že prisotno v naši sobi
  • Bo zofa primerne velikosti, tako da ne bo motila hojo po stanovanju

Najboljšo ponudbo sedežnih garnitur in ostalega pohištva bomo našli na spletni strani www.dom24.hr. Obenem lahko zasledimo bogato ponudbo kopalnic, kuhinj, otroških sob, pisarn in veliko posameznega pohištva priznanih in preverjenih znamk.

V isti kategoriji:

admin

Next Post

Kvalitetne motoristične rokavice so obvezen del opreme za vse motoriste

Mon Aug 5 , 2019
Preden se odpravite na motor, si morate priskrbeti vso potrebno opremo za resnično udobno in varno vožnjo. Osnova je seveda kvalitetna čelada, hkrati pa ne smete pozabiti niti na dodatke, kot so motoristične rokavice. Večina se pri tem osredotoči predvsem na videz, vendar pa bi vas morala v prvi vrsti […]