Avto

Ruska avtomobilska industrija zdaj prispeva od tri do štiri odstotke v bruto domači proizvod države, skupaj s podjetji, ki zanjo proizvajajo, zaposluje okoli pet milijonov ljudi. Težava, v kateri se je industrija znašla, je, da izdeluje avtomobile, ki se v zadnjih dvajsetih letih niso pretirano spremenili. Še hujši problem pa je, da ruska industrija nima sodobnega, močnega, a varčnega motorja, ki bi lahko konkuriral na svetovnem trgu.
Največji ruski proizvajalec avtomobilov, nima sredstev za zagon množične proizvodnje novih avtomobilov. Za novo nivo so našli sovlagatelje za kalino, očem prijazni model avtomobila nižjega srednjega razreda, še iščejo 800 milijonov dolarjev. Primerki tega avtomobila so že izdelani, kar so lahko novinarji pred dnevi tudi preskusili na poligonih, toda množične proizvodnje ne načrtujejo pred letom 2004. »A ni žalostno, če morate tako dolgo čakati, da vaš otrok zares pride na svet?« sem spraševal vodjo oblikovalskega oddelka. Res je pogledal bolj žalostno, a se je odgovoru izognil.  Odgovor je bil odkrit: da je podoben zahodnim avtomobilom, da malce moti slaba plastika na komandni plošči, ki pa je verjetno zgolj v teh prvih modelih, kajne?, da pa je vprašanje, če bo avto še izgledal tako sodobno takrat, ko bo končno prišel na ceste. A težave s posodobitvijo proizvodnje imajo tudi drugi ruski proizvajalci avtomobilov.
Preberite si tudi kako poteka hitra pošta in kaj vam ponuja.

V isti kategoriji:

admin

Next Post

Umetnost

Fri Mar 1 , 2013
Znamenitega italijanskega umetnika Gian Lorenza Berninija (1598–1680) so nekateri poimenovali kar režiser baroka. Upravičeno, saj je kipar, urbanist, arhitekt in slikar Bernini na rimskem umetnostnem prizorišču vladal več kot šest desetletij. Nekaj njegovih kipov je v zadnjih letih služilo kot podlaga za interdisciplinaren raziskovalni projekt, v katerem sodelujejo umetnostni zgodovinarji, […]

You May Like