Artritis

Obeti za bolnike z revmatiodnim artritisom in crohnovo boleznijo
V množici bolezni, ki ponavadi neposredno ne ogrozijo življenja, vendar pa ga ljudem dolgotrajno neprijetno grenijo, lahko pa nastanejo tudi resni zapleti, je tako imenovana crohnova bolezen. Gre za kronično motnjo črevesja z vnetjem prebavil, ki postanejo šibka, kar otežkoča prebavljanje in povzroča splošno telesno izčrpanost. Ker še vedno niso raziskani vzroki za nastanek te bolezni, je tudi zdravljenje v glavnem simptomatsko, se pravi, da predvsem lajša težave.
Zato pa zdravniki in seveda bolniki z veliko pozornostjo spremljajo novosti na tem področju. Med te tako sodi tudi nedavna predstavitev novega zdravila, namenjenega zdravljenju revmatoidnega artritisa in hude aktivne oblike crohnove bolezni. 
V opisani raziskavi so skušali zmanjšati vnetni odgovor organizma v predelu prebavil; bolnike s to boleznijo lahko bolj kot druge ogroža tudi rak na debelem črevesu in danki, zato je potreben skrben nadzor. V ta namen se sicer že uporabljajo različna zdravila z različnim uspehom. 

V isti kategoriji:

admin

Next Post

Spletne strani

Thu Feb 28 , 2013
Bi verjeli, da v spletu največ zaslužijo podjetja, ki imajo spletne strani bolj za informacijo kupcem kot pa za spletno prodajo? Klasične trgovine so zakon v spletu, medtem ko se podjetja pikakom otepajo z izgubami. Spletne trgovine, kot so Pets.com in Garden.com, so že propadle, eToys je objavil, da mu […]