Gostovanje z najvišjim nivojem varnosti

V zadnjih letih lahko opazimo, da je virtualno gostovanje doživelo pravo eksplozijo uporabnikov. Uporabniki so večinoma podjetja, ki želijo najbolj varen in učinkovit način poganjanja svoje spletne strani. Nizka cena vzdrževanja in veliko možnosti nastavljanja strežnika so samo nekatere prednosti, ki jih ima virtualno oziroma VPS hosting. Primerno je tudi za večji obisk strani, saj lahko zakupimo večji del strežnika in njegovih zmogljivost. Tako dobimo idealno platformo za našo spletno stran, ki je varna, nudi veliko hitrost ter jo je lahko vzdrževati.

Večja varnost strežnika

Pri virtualnem gostovanju si delimo strežnik z več uporabniki. Teh je lahko samo nekaj, več sto, ali pa tudi več tisoč. Sam strežnik pa je razdeljen na več operacijskih sistemov, ki delujejo v virtualnem okolju. To nam nudi dodatno zaščito, saj so podatki vsakega uporabnika popolnoma zasebni. 

Druge spletne strani pa ne morejo motiti delovanja naše, saj imamo zakupljeno zmogljivost procesorja, pomnilnika, pasovne širine in drugih lastnosti v našem delu strežnika.

Večji nadzor nad strežnikom

VPS gostovanje nam omogoča, da imamo popolni nadzor nad svojim delom strežnika. To je mogoče, ker vse deluje v virtualnem okolju. Tako lahko nastavljamo:

  • Operacijski sistem
  • Vrsto in različico aplikacij na našem strežniku
  • Nivo varnosti in zmogljivosti 

To nam omogoča, da poganjamo aplikacije, ki jih v drugem načinu gostovanja ne bi mogli. Tako lahko izdelamo popolnoma unikatno spletno stran z gradniki in aplikacijami, ki smo jih prikrojili našim potrebam.

Nizki stroški vzdrževanja

Ker se virtualno gostovanje dogaja na enem strežniku z več spletnimi stranmi, je vzdrževanje izredno ugodno. Tako ne potrebujemo zakupiti posebne strojne opreme ali pa zapravljati časa z administracijo namenskega strežnika. Tako prihranimo pri IT stroških ter se lahko osredotočimo na druge in bolj pomembne dejavnosti v našem podjetju. Res pa je tudi, da bo naša spletna stran imela veliko večjo dobo delovanja brez prekinitve, saj ne bo potrebno ponovno zaganjati strojne opreme v primeru težav.

Varnostno kopiranje

V računalniškem svetu je varnostno kopiranje izredno pomembno, neglede na našo dejavnost. Če imamo spletno stran, je to izredno pomembna komponenta varnosti. Vedno gre lahko kaj narobe in izgubimo kodo, utrpimo škodo virusa ipd. Pri virtualnem gostovanju imamo možnost celotnega varnostnega kopiranja. To pomeni, da lahko celoten del svojega strežnika shranimo na katerikoli spominski medij.

Tako lahko v primeru nezgode hitro povrnemo vse nastavitve strežnika, kot tudi spletne kode, video ter avdio datotek. Na spletni strani www.plus.hr imamo na voljo izbiro vrhunskega VPS gostovanja, kot tudi nakup domen z različnimi končnicami.

Za večjo varnost prenosa podatkom med vašo spletno stranjo in obiskovalci je nujen tudi SSL certifikat. Preberite več v članku na povezavi.

V isti kategoriji:

admin

Next Post

Prednosti bluetooth zvočnika

Tue Dec 17 , 2019
V svetu elektronike smo skoraj vsako leta priča raznim novim izumom, ki nam olajšajo življenju. Tukaj je predvsem pomembno omeniti brezžično tehnologijo, ki je vedno bolj impresivna. To je tudi razlog, da je na trgu malo morje različnih brezžičnih naprav, ki imajo izredno zanimive zmogljivosti. Trenutno so bluetooth zvočniki v […]