Prednosti uporabe virtualnega gostovanja

Zadnje čase vedno več podjetij poganja svojo spletno stran s pomočjo virtualnega ali VPS gostovanja. Ta ima veliko prednosti pred drugimi načini gostovanja. Skrivnost je v sami fleksibilnosti virtualizacije strežnika in prednosti, ki jih s tem pridobimo. Večja moč, napredna varnost in možne nadgradnje strežnika so same nekatere lastnosti VPS strežnika. Tako se morda vprašamo, kaj je VPS in zakaj je dosegel tak nivo popularnosti pri osebnih in poslovnih uporabnikih? V tem članku se bomo tako poglobili v največje prednosti omenjenega gostovanja.

Večja zanesljivost delovanja

Preproste spletne strani večinoma uporabljajo deljeno gostovanje. To je sicer dobra odločitev za manj zahtevne projekte, kot so manjše spletne trgovine, forumi, predstavitvene strani ipd. Ko pa se poveča naš obseg poslovanja, je naš strežnik vedno bolj izpostavljen različnim napadom s strani robotov in hekerjev. Tako nam lahko nepričakovano celotna spletna stran preneha delovati. V nekaterih primerih pa je možno, da nam ukradejo občutljive informacije.

Kaj je VPS prednost gostovanja v tem primer? Odgovor je dodatna varnost. Naše informacije so popolnoma zavarovane v svojem virtualnem prostoru na strežniku. Tako nihče razen nas ne more videti vsebino naših datotek, spletne kode in drugih podatkov.

Nadzor našega dela VPS strežnika

VPS način gostovanja je zelo podoben deljenemu. Razlika je v tem, da si z nikomer ne delimo zmogljivost strežnika. Tako se naša spletna stran ne bo nikoli upočasnila. Vedno pa imamo možnost za povečanje zmogljivost našega dela strežnika. Tako lahko zakupimo dodatne zmogljivosti, kot so:

  • Večja moč procesorja
  • Več prostora
  • Večja pasovna širina

Poleg tega pa bomo v nadzorni plošči imeli možnost nadziranja različnih parametrov našega virtualnega strežnika. Tako bomo lahko namestili svoje aplikacije, odprli različne vhode v požarnem zidu ipd. Izbira operacijskega sistem Linux ali Windows je tudi možna pri nekaterih ponudnikih gostovanja.

Zelena platforma za prihodnost

Dandanes veliko podjetij da veliko na zeleno poslovanje. Z izbiro VPS gostovanja zagotovimo manjšo obremenitev okolja. Temu je tako, saj naš VPS strežnik deluje v virtualnem okolju z mnogimi drugimi uporabniki. Tako prihranimo veliko električne energije in zmanjšujemo okolijske emisije.

Poleg tega pa je VPS strežnik tudi bolj ugodna izbira, ker se na njem nahaja več spletnih strani. To je odličen način, da optimiziramo porabo sredstev na začetku svoje poslovne poti. 

Večina ljudi se odloči za VPS gostovanje zaradi vseh zgoraj naštetih prednosti. Ker je tak strežnik prilagodljiv, ga lahko uporabimo tudi za večje projekte in spletne strani. S popolnim nadzorom nad aplikacijami in spletno kodo našega strežnika pa lahko njegovo delovanje popolnoma prikrojimo našim potrebam. Na spletni strani www.domovanje.com pa imamo možnost najema raznovrstnih strežnikov, kot tudi registracijo domene.

V isti kategoriji:

admin

Next Post

Najem avtodoma za drugačen način počitnikovanja

Sat Feb 15 , 2020
Že dolgo sanjate o obisku evropskih prestolnic in potepanju po Evropi in drugih delih sveta, hkrati pa si še vedno želite zaužiti svobodo počitnikovanja? Če želite vaše počitnice preživeti na malce drugačen način, potem je najem avtodoma prava rešitev za vas. V isti kategoriji: Gostovanje z najvišjim nivojem varnosti Kaj […]