Kaj potrebujete za vzpostavitev spletne strani?

Za vzpostavitev spletne strani in uspešen nastop na spletu sta nujno potrebna domena in gostovanje. Le na ta način boste lahko svoje storitve in/ali izdelke predstavili širši javnosti ter izkoristili številne marketinške prednosti, ki vam jih omogoča internet.

Vaša domena je v resnici naslov vašega podjetja na svetovnem spletu. Prav s pomočjo tega naslova vas bodo lahko našle stranke oziroma kupci. Posledično je zelo pomembno, kakšno domeno si boste izbrali. Naslov je sestavljen iz zaporedja številk, namesto njih lahko uporabite tudi črke. Pri tem je nujna tudi registracija domene. Pred registracijo pa nujno preverite še, ali je vaša želena domena še prosta. Ponudnik, ki ga boste pri tem izbrali ima, tako kot vsi drugi, svoja pravila registracije, ki jih morate ob nakupu domene upoštevati.

Med najbolj znanimi domenami so domena .si, .eu, .com, .net, .info, . biz ter še mnoge druge.

Domena .si

Pred približno desetimi leti je javni zavod Akademska in raziskovalna mreža Slovenije – Arnes – pripravil osnutek novih pogojev za registracijo domene pod vrhnjo domeno .si. S tem so se za mnoge uresničile že prej napovedane in obljubljene spremembe.

Med najbolj pomembnimi novostmi je bila tako možnost, da je lahko domena .si registrirana tudi s strani fizičnih oseb. Do leta 2008 je bila na razpolago samo za poslovne subjekte. Prav tako je prišlo do možnosti registracije za tuje in pravne fizične osebe, opustitve omejitve števila domen na nosilca ter do možnosti registracije oziroma podaljšanja domene za eno do pet let. Od tedaj naprej so bile dovoljene tudi številčne domene.

Kdaj je domena .si idealna izbira?

Domena .si je idealna izbira, če poslujete v Sloveniji. S svojimi spletnimi stranmi torej ciljate predvsem na obiskovalce iz Slovenije.

Si domena velja za vrhnjo domeno države Slovenije. Sam register in vrhnji DNS strežnik za .si upravlja že prej omenjeni Arnes.

Zanimiv podatek je na primer, da je domen s končnico .si že približno 120 000. Najbolj priljubljena stran s končnico .si pa je google.si. Tovrstna domena podpira tudi šumnike in omogoča registracijo dvočrkovnih domen.

Povedali smo, da je poleg domene za vzpostavitev spletne strani potrebno še gostovanje (npr. VPS gostovanje). To je storitev, ki vam omogoča, da je vaša spletna stran dostopna na internetu preko različnih brskalnikov.

V isti kategoriji:

admin

Next Post

Lastnosti digitalnega klavirja Casio PX-160

Wed Dec 12 , 2018
Tako lahko posnamete toliko pesmi, kot želite. Pravzaprav je zelo koristno, da lahko poslušate svojo nastope in pridobite nekaj zanimivih vpogledov in po potrebi popravite ali izboljšate. Ta način sem veliko uporabljal pri svojih učencih. TRANSPOSE, TUNING, OCTAVE SHIFT Klavir ponuja različne funkcije: prilagodi višino tonov, da se ujema z […]