Prednosti in slabosti tabličnih računalnikov

Pred kratkim sem se udeležila pomembnega sestanka v okviru nekega evropskega projekta, v katerem sodeluje naše podjetje. Prišla sem na sestanek, ki se ga je udeležilo približno 15 tujih in domačih partnerjev na projektu. Približno polovica nas je bila iz skupne bivše države, torej Slovenija, Hrvaška, Bosna in Hercegovina in Srbija, ostali pa iz drugih evropskih držav, kot so Nemčija, Italija, Avstrija in Francija. Kaj sem na sestanku najprej opazila?

Le trije od skupno petnajstih udeležencev so na sestanku uporabljali tablične računalnike. Očitno tablični računalniki v takšnih primerih vseeno niso najbolj priljubljeno orodje. Tablico je pri sebi imel le Srb, Nemec in Hrvat. Ostali smo se sestanka vsi udeležili s prenosnimi računalniki. Seveda raznoraznih znamk, od Applovi, HP-jevih, Dell-ovih, Asus-ovih itd. Med tabličnimi računalniki pa sta dva imela Ipad-a, eden pa Samsunga.

Kaj je bolj praktično?

Ne vem zakaj sem opazila ravno to podrobnost na sestanku. Vendar mi potem kar ni šlo iz glave, saj bi po mojem mnenju morali biti tablični računalniki še bolj praktični od prenosnih, a očitno temu ni tako. Opazovala sem nas – klasične uporabnike prenosnih računalnikov in druge – uporabnike tabličnih računalnikov. Mislim, da kakšne bistvene razlike med nami ni bilo, le da smo mi na prenosnih računalnikih lahko precej hitreje tipkali zaradi standardne oblike tipkovnice. In skoraj vsi na prenosnih računalnikih smo prej ali slej potrebovali električni priključek za polnjenje bateriji, medtem ko ga gospodje s tabličnimi računalniki v celem dnevu niso.

Moje ugotovitve glede tablic in prenosnikov

Torej, če na kratko povzamem moje lastne ugotovitve. Tablični računalniki – www.anni.si – se izkažejo predvsem pri takšnih projektih oziroma potrebah, kjer ne potrebujete veliko tipkanja. Lažje vam bo z njimi tudi potovati, brez problema lahko tablični računalnik pospravite varno v običajno žensko torbico. Še največja prednost pa je zmogljivost baterije. Torej za daljše dneve, ko ne veste, če bo možnost polnjenja prenosnega računalnika, se raje odločite za tabličnega. Njegova baterija vas ne bo pustila na cedilu.

Za prenosni računalnik pa se odločite, ko je potrebno veliko pisanja in tehničnega dela, preskakovanja med programi. S tega vidika, vam prenosniki prav gotovo bolj olajšajo delo kot tablični računalniki.

V isti kategoriji:

admin

Next Post

Dodatna oprema za Sony - kaj izbrati?

Mon Dec 18 , 2017
Ob nakupu novega Sony izdelka ali kakršnegakoli drugega mobilnika nas zna začetno navdušenje nad izgledom in nekaterimi področji funkcionalnosti kar hitro miniti. Morda se uporabnikom zdi, da njihov telefon ne izstopa dovolj, da ni dovolj zaščiten, da vgrajeni zvočniki glasbe ne predvajajo dovolj glasno, nekateri zaradi natrpanega urnika potrebujejo avtopolnilce, […]