Lastnosti digitalnega klavirja Casio PX-160

Tako lahko posnamete toliko pesmi, kot želite.

Pravzaprav je zelo koristno, da lahko poslušate svojo nastope in pridobite nekaj zanimivih vpogledov in po potrebi popravite ali izboljšate. Ta način sem veliko uporabljal pri svojih učencih.

TRANSPOSE, TUNING, OCTAVE SHIFT

Klavir ponuja različne funkcije: prilagodi višino tonov, da se ujema z drugim instrumentom ali vokalistom, olajša predvajanje pesmi, zapisano v “težkem” ključu, itd.

Funkcija »transpose« vam omogoča, da zvišate ali znižate ton celotne klaviature za polton.

Z uporabo te funkcije lahko na primer predvajate skladbo v drugem ključu, ne da bi se dejansko naučili igrati v novem ključu.

Druga možnost je, da funkcijo »transpose« uporabit za predvajanje pesmi v drugačnem, “lažjem” ključu (manj črnih tipk) in še vedno slišite pesem v izvirnem ključu.

Casio PX-160 “transpose”, “octave shift”

Funkcija “Octave shift” spremeni višino tona celotne klaviature po oktavah.

Na primer, ko igrate srednji C, boste slišali kot da igrate tenor C ali sopran C ali drugi C na klaviaturi glede na to, za koliko oktav ste premaknili.

S funkcijo »fine tune« je mogoče natančno nastaviti višino zvoka. Celotno klaviaturo lahko dvignete ali spustite v korakih po 0,1 Hz od standardnega nivoja A4 ključa = 440 Hz.

Druga odlična stvar pri PX-160 je, da vam omogoča, da spremenite svoje standardne “Equal Temperament” nastavitve na enega od 16 različnih temperamentov, ki so primernejši za predvajanje določenih stilov glasbe (indijski, arabski, klasični).

Funkcija je običajno na voljo pri veliko dražjih klavirjih, zato sem bil precej presenečen, da ima PX-160 tudi to funkcijo.

Druge lastnosti

Metronom je odlično orodje, ki ga lahko uporabite za vadbo ritma in enakomernega tempa.

PX-160 vam omogoča prilagajanje tempa, število udarcev in glasnost metronoma, odvisno od vaših potreb.

PX-160 je opremljen tudi s funkcijo samodejnega izklopa, ki bo preprečila nepotrebno porabo energije in samodejno ugasnila instrument po približno štirih urah brez delovanja.

Zaklepanje je še ena koristna funkcija, ki bo vas bo zaščitila pred nenamernim pritiskom na gumb.

V isti kategoriji:

admin

Next Post

Pajkice za vsako postavo

Fri Dec 28 , 2018
Ali rade nosite legice oziroma pajkice? Te so trenutno res moderne! Če pobrskate po Instagramu ali različnih Youtube vlogih, boste ugotovile, da so legice postale eno od najbolj priljubljenih oblačil. Nosijo jih prav ve zvezdnice, in to ne le samo za telovadbo ali obisk fitnesa. Legice se danes nosi tudi […]
Legice