Ekonomično tiskanje s kompatibilnimi kartušami

Tiskanje nas lahko dokaj veliko stane, če uporabljamo kartuše, ki niso optimizirane za naš način dela. Vsi proizvajalci tiskalnikov prisegajo na OEM ali originalne kartuše, ki jih lahko kupimo skoraj povsod. Res pa je, da so te tudi najdražje in niso vedno najboljša izbira. To je še posebej res, če veliko tiskamo in nam kvaliteta ni zelo pomembna. Poceni kartuše so lahko kompatibilne vrste, ki niso originalne. So pa alternativa originalnim, saj so veliko bolj cenovno dostopne in so dostikrat opremljene z eno ali več izboljšavami od originalnih.

Kompatibilne kartuše z večjo kapaciteto

Kartuše, ki jih dobimo ob nakupu našega tiskalnika so OEM ali originalne. Narejene so, da zagotavljajo največjo kvaliteto izdelave dokumentov in slik. Poleg tega dobimo garancijo proizvajalca, da bo vse delovalo kot mora. 

Kompatibilne poceni kartuše
Poceni kartuše so lahko kompatibilne vrste

Kompatibilne poceni kartuše pa lahko kupimo veliko ceneje, saj jih proizvajajo različna podjetja. So popolnoma delujoče z našo tiskalno naprave ter imajo dostikrat vgrajene različne izboljšave, kot so:

  • Večja kapaciteta barve
  • Bolj učinkovita poraba črnila
  • Možnost, da kartuše ponovno napolnimo s črnilom

Prihranimo pisarniške stroške, ko redno tiskamo

Veliko uporabnikov se hitro ustraši, ko vidi, da je potrebna zelo pogosta menjava kartuš. Temu je večinoma tako, ker lahko stroški nakupa novih kartuš hitro presežejo samo vrednost tiskalnika. To se še posebej opazi takrat, ko izdelujemo veliko dokumentov v podjetniškem okolju. 

Poceni kartuše so tako veliko boljša izbira za vsakodnevno tiskanje
Poceni kartuše nam prihranijo veliko denarja

Poceni kartuše pa nam lahko prihranijo veliko sredstev, saj ima večino modelov bolj učinkovito barve porabo med tiskanjem. Poleg tega pa so mnogo cenejše, kar pomeni, da bomo z nakupom dodatno prihranili pri pisarniških stroških.

Dobra praska je, da si naredimo zalogo kartuš za nujne primere. Tako nam ob nepričakovanem pomankanju črnila ne bo potrebno iskati novih kartuš in bomo lahko nadaljevali s poslovanjem.

Kvaliteta barv ni opazna za večino uporabnikov

Originalne kartuše imajo v večini primerov bolj kvalitetno črnilo. Če primerjamo omenjene kartuše s kompatibilnimi, v resnici ni opazne razlike. Edina izjema je, če profesionalno tiskamo slike in druge dokumente, kjer je kvaliteta izrednega pomena.

Kompatibilne poceni kartuše so tako veliko boljša izbira za vsakodnevno tiskanje, medtem, ko so OEM izvedbe primerne za profesionalno uporabo.

Optimizirajmo porabo barv našega tiskalnika

Neglede na to, katere kartuše imamo, lahko sami naredimo veliko, da znižamo porabo barve. Prva stvar, ki jo lahko naredimo je ta, da pustimo tiskalnik vedno prižgan. Tako ne bo ob ponovnem zagonu naprava vedno ponovno čistila tiskalno glavo in druge komponente, kar bo prihranilo dokaj veliko barve. V samih nastavitvah tiskalnika lahko aktiviramo ekološko tiskanje. To funkcijo podpira večino novih naprav, saj omogoča, da porabijo manj barve pri natisnjenih dokumentih in slikah.

Odlično ponudbo tonerjev in poceni kartuš lahko zasledimo na spletni strani www.toner123.si. Na strani bomo lahko tudi našli različne dodatke za naš tiskalnik, kot so filtri, papir, etikete ipd.

V isti kategoriji:

admin

Next Post

Vzdrževanje avtomobilskega akumulatorja

Mon Oct 14 , 2019
Vsak avtomobil mora imeti nameščen nov avtomobilski akumulator. Pri izbiri novega akumulatorja moramo paziti, da kupimo primernega za svoj model avtomobila. Za dobro izbiro je pomembno posvetovanje s prodajalcem, ki nam bo znam priporočiti najbolj optimalen model za naše potrebe. Pri nakupu moramo biti pozorni v kateri tehnologiji je akumulator […]