Prepustite reševanje podatkov iz trdega diska strokovnjakom

Je začel računalnik delovati glasnejše in počasneje? Opažate, da se ne odziva enako, kot se je včasih? Ste ponesreči izbrisali določene datoteke, sedaj pa jih nujno potrebujete? Ste skušali sami pridobiti podatke nazaj, a ste naredili še več škode? Vse pomembne podatke lahko pridobite nazaj, v kolikor pravočasno reagirate. Izbrisani podatki niso nujno za vedno izgubljeni. Nadaljnja uporaba računalnika precej otežuje iskanje izbrisanih predmetov, zato je pomembno, da čim prej ukrepate.

Obiščite servis in rešite podatke

Reševanje podatkov iz trdega diska je samo v redkih primerih popolnoma nemogoče. V kolikor ste pravočasno zaznali izginulo dokumentacijo, jo boste lahko hitro pridobili nazaj. Pomembno je, da računalnik ne uporabljajte naprej, temveč, da nemudoma obiščete računalniški servis. Strokovnjaki bodo najprej izvedli diagnostiko, da vidijo obseg težave in da najdejo izginulo dokumentacijo. V kolikor je prišlo do izgube zaradi mehanske okvare diska, bodo slednjega poizkusili popraviti in izvedli varnostno kopiranje na drug disk.

Razlika med programsko in stvarno okvaro

Reševanje podatkov iz trdega diska poteka na različne načine. Po opravljeni diagnostiki in prepoznavanju obsega problema, serviserji izvedejo obnovo. Disk priklopijo na posebne naprave, ki izključijo posamezne poškodovane dele in preberejo podatke. V kolikor se da poškodovan mehanski del zamenjati z drugim, to naredijo. Drugače pa raje prekopirajo podatke na drug medij. Strokovnjaki vse dele diska pregledajo v celoti in najdejo okvaro. Naprave hitro izpostavijo preobremenjenost diska in ga ustavijo oziroma upočasnijo. Tako preprečijo nadaljnje poškodbe ali popolno odpoved.

Obseg popravila

Med popravilom strokovnjaki lahko različne naloge, odvisno od želja naročnika. Ponavadi slednji želi, da podatke rešijo, obnovijo in kopirajo, disk pa potem formatirajo. Izvedejo lahko tudi reševanje podatkov zaradi sistemskih napak ali delne okvare datotek in podatkov. Omogočijo tudi reševanje podatkov z USB ključev, pomnilniških kartic, kamer, telefonov in drugih naprav. Obnova izgubljene dokumentacije obsega tudi obnovo izgubljenih gesel in certifikatov.

V isti kategoriji:

admin

Next Post

Pretežkih nalog ni bilo

Fri Jul 28 , 2017
V tesni učilnici na podstrešju doma na dijaškem taboru je vsako dopoldne napeto, saj približno dvajset matematikov in logikov nekaj ur tare matematično-logične orehe: eden med njimi je vprašanje, kako naj igralec postavi žetone na prosta polja, da bo prvi sestavil sklenjeno verigo in povezal nasprotni strani romba. To je […]