Zavarovanje avta je obvezno in individualno

Zavarovanje avta je osebna odločitev zavarovanca.

Hkrati pa odločitev za zavarovanje avta kaže na določene značilnosti zavarovanca ter njegov odnos do področja zavarovalništva. Avtomobilsko zavarovanje je od primera do primera različno, vsaka zavarovalnica nam nudi niz zavarovalniških produktov. Vsako vozilo, ki ga smemo uporabljati v prometu ima vsaj obvezno avtomobilsko zavarovanje.

Obvezno zavarovanje avta je potrebno storiti ob nakupu ali podaljšanju registracije. Strošek obveznega zavarovanja je odvisno od moči motorja, števila sedežev, nosilnosti ter drugih tehničnih karakteristik avtomobila, premijskega razreda, izkušenosti voznika ter drugih dejavnikov zavarovanja. Na zavarovalniškem trgu je obvezno zavarovanje avta zgolj osnovno zavarovanje, ki ga po zakonu morajo imeti sklenjeno vsi v prometu udeleženi avtomobili. Značilnosti zavarovanca se v primeru obveznega zavarovanja najbolj odražajo pri premijskem razredu. Delno pa tudi pri tehničnih karakteristikah ter drugih dejavnikih obveznega zavarovanja. Obvezno zavarovanje avta lahko lastnik avtomobila oziroma zavarovanec nadgradi preko raznih zavarovalniških produktov. Sama izbira bodisi zgolj osnovnega ali dodatni možnosti za zavarovanje avta kaže na številne značilnosti zavarovanca oziroma lastnika avtomobila. Samozavestni lastniki oziroma zavarovanci izberejo zgolj obvezno zavarovanje avta, saj so prepričani v svoje vozniške sposobnosti in vozniške izkušnje. Vsa dodatna zavarovanja pa kažejo na večjo previdnost, zavedanje možnosti okvar in poškodb ter razne druge vrline. Na okvare in poškodbe voznik pogosto nima vpliva ali je njegov vpliv omejen. Avtomobil se lahko pokvari tudi v primeru, ko lastnik zanj vestno skrbi in ga redno vzdržuje. V sodobnem času na žalost odpoveduje tehnika tudi pri novih vozilih ter tudi pri redno vzdrževanih vozilih. Okvara vozila ni zgolj ekonomska škoda, ampak terja tudi dodaten čas. Izbrano zavarovanje avta lahko omogoča, da se izgubljeni čas bistveno zmanjša. Poleg tega pa se lahko z izbranim zavarovanjem avtomobila bistveno znižajo stroški za odpravo posledic okvare ali poškodbe.

Zavarovanje avta je modro izbrati skladno z predvidenimi zahtevami v zvezi z lastništvom in uporabnostjo avtomobila. Več informacij preverite na naši internetni strani.

Vzdrževanje avtomobilskega akumulatorja. Akumulatorske pole in priključke je treba čistiti, ne glede na tehnologijo v kateri je proizveden akumulator. Umazani, zamaščeni poli bodo povzročili večjo upornost akumulatorja. Preberi več …

V isti kategoriji:

admin

Next Post

Kaj podariti? Ponujamo vam nekaj idej!

Sat Jul 1 , 2017
Rojstni dan je lepa priložnost, da našim bližnjim poklonimo kakšno posebno pozornost. A včasih se je tako težko domisliti, kaj podariti … Včasih nam ideja za darilo kar sama pade na pamet, spet drugič pa razmišljamo, tuhtamo in si razbijamo glavo z vprašanjem, kaj podariti, a odgovora na to ne […]