Novi žarometi za vaš avto

Avtomobilski žarometi poskrbijo za varno vožnjo. V nekaterih državah predpisi narekujejo, da jih je treba uporabljati le ponoči oziroma v razmerah s slabšo vidljivostjo. Nekdaj je nekaj podobnega veljalo tudi pri nas, danes pa se nam zdi samoumevno, da prižgemo luči, ko se usedemo v avto oziroma da se te prižgejo avtomatsko. Zato večinoma o njih sploh ne razmišljamo kaj preveč, kar pomeni, da včasih med dnevno vožnjo le težko opazimo, da kakšna od luči oziroma žarometov ne deluje tako, kot bi morala. Večinoma je dovolj, če v tem primeru sami ali pri mehaniku zamenjamo žarnico, včasih pa je treba zamenjati tudi celoten žaromet. Še posebej pa to velja takrat, ko pride do nesreče, saj se v taki situaciji prav luči najhitreje poškodujejo.

Varnost na cesti

Poskrbite za vidnost na cesti z novimi žarometi (http://www.silux.si/izdelki/svetila/zarometi)! Tako boste bolj varni tako vi kot drugi udeleženci v prometu, ki vas bodo opazili že na daleč, pa naj si bodo to drugi vozniki ali pešci in kolesarji. Kako pomembno je to za varnost na cesti, priča tudi dejstvo, da na tehničnih pregledih ne preverjajo le tega, ali luči delujejo ali ne, ampak tudi to, kako močno svetijo. Sčasoma se lahko na avtomobilskih žarometih naredijo majhne in večje praske in druge poškodbe od drobnih kamenčkov, ki med vožnjo priletijo vanje iz cestišča, pa tudi zaradi drugih vzrokov.

Četudi v takšne žaromete namestite novo avto žarnico, vam to prav nič ne pomaga za to, da bi bolje videli cestišče pred sabo. Problem namreč ni v žarnici, ampak v samem žarometu, ki ne prepušča več toliko svetlobe, kot bi moral. Do neke mere se to težavo da rešiti s posebnim brušenjem, a to je le zasilna, predvsem pa nikakor ne trajna rešitev. Veliko bolje se je v takem primeru odločiti za nakup in zamenjavo avto luči ter tako poskrbeti za večjo in izboljšano prometno varnost.

Na voljo tudi vsa ostala avto svetila

Poleg žarometov lahko v spletni trgovini s kakovostnimi in poceni rezervni deli za avto za vse blagovne znamke Silux.si kupite tudi druge vrste avtomobilski luči in svetil. Za vas imajo na zalogi:

– zadnje in pozicijske luči,

– smernike in odsevnike

– dnevne luči in pozicijske luči

– vse druge vrste žarometov

Hkrati pa boste v omenjeni spletni trgovini z avto deli našli tudi rezervne dele za luči, kot je na primer motorček ali nadomestno steklo. Tako vam ne bo treba zamenjati celega žarometa, ampak boste lahko preprosto zamenjali samo en njegov del ter tako prihranili nekaj denarja. Čimprej si oglejte veliko ponudbo žarometov, svetil in drugih avto delov ter poskrbite za dobro vidnost in varnost na cesti!

Najemite si avtodom za vaše sanjsko potovanje, izlet, službeno potovanje, sejme.Najemite si avtodom, ki vam najbolj ustreza. Preberi več …

V isti kategoriji:

admin

Next Post

Prepustite reševanje podatkov iz trdega diska strokovnjakom

Thu Jul 20 , 2017
Je začel računalnik delovati glasnejše in počasneje? Opažate, da se ne odziva enako, kot se je včasih? Ste ponesreči izbrisali določene datoteke, sedaj pa jih nujno potrebujete? Ste skušali sami pridobiti podatke nazaj, a ste naredili še več škode? Vse pomembne podatke lahko pridobite nazaj, v kolikor pravočasno reagirate. Izbrisani […]