Vzdrževanje avtomobilskega akumulatorja

Vsak avtomobil mora imeti nameščen nov avtomobilski akumulator. Pri izbiri novega akumulatorja moramo paziti, da kupimo primernega za svoj model avtomobila. Za dobro izbiro je pomembno posvetovanje s prodajalcem, ki nam bo znam priporočiti najbolj optimalen model za naše potrebe. Pri nakupu moramo biti pozorni v kateri tehnologiji je akumulator narejen. Kupci imajo najraje akumulatorje, ki so narejeni v tehnologiji Ca/Ca, saj pri teh modelih ni potrebno dolivanje destilirane vode. 

Pred nakupom se moramo pozanimati, da kupujemo avtomobilski akumulator, ki ni starejši od treh mesecev. Vsak akumulator, ki dlje časa leži brez vzdrževanja se samo-izprazni. Pri nakupu moramo biti pozorni tudi na električni sistem avtomobila. V kolikor morate akumulator zamenjati že zelo hitro, obstaja verjetnost, da ima avtomobila napako v polnilnem sistemu in tako se bo vsak na novo nameščen akumulator prehitro izpraznil. 

Pozimi moramo na akumulator še dodatno paziti

Ko pozimi temperature padejo in se pojavi prvi sneg, zaradi katerega naš avtomobil lahko dlje časa stoji pod snežno odejo, bo to negativno vplivalo na stanje avtomobilskega akumulatorja. Veliko starejših akumulatorjev zaradi mraza in vlage, ki precej obremenjujeta akumulator, v takšnih situacijah odpove. 

Že jeseni se bi morali vsi vozniki zglasiti na servisu in preveriti tudi delovanje akumulatorja, še zlasti pri starejših vozlih. Pozimi je namreč avtomobilski akumulator še toliko bolj obremenjen, saj ga potrebujemo za čiščenje stekel, za ogrevanje sedežev ter za delovanje gretja. 

Le najboljši akumulatorji bodo brezhibno delovali

Dober serviser nam lahko potrdi, da si lahko z nakupom kvalitetnega akumulatorja prihranimo skrbi. Bistveno je, da si ima naš novi avtomobilski akumulator pri zagonu motorja dovolj veliko moč. Le tako nas izpraznjeni akumulator ne bo presenetil v nobeni situaciji. Včasih se vseeno lahko zgodi, da obstanemo na cesti, ker se nam je nepričakovano izpraznil akumulator. 

V kolikor se bomo odločili, da ga popravimo sami, moramo upoštevati vsa navodila. Čeprav delovanje akumulatorja ni zahtevno, smo med popravilom v stiku z elektriko, ki je lahko tudi nevarna. V kolikor bomo hoteli avtomobil ponovno zagnati, bomo potrebovali akumulator drugega vozila, ki bo poskrbel za dovajanje električne energije in bo imel enako napetost kot okvarjeni akumulator. Le tako bomo uspešno hitro napolnili prazni akumulator in se odpeljali v službo.

V isti kategoriji:

admin

Next Post

Modne Oxfordice kot udobni in elegantni ženski čevlji

Fri Oct 18 , 2019
Oxfordice so udobni in elegantni čevlji, ki se od drugih vrst klasičnih čevljev z nizko peto razlikujejo v tem, da imajo zaprte vezalke. Zaprto vezenje pomeni, da tanke vezalke ne potekajo od konice čevlja pa do vrha jezička, temveč se začnejo na sredini sprednjega dela čevlja.  V isti kategoriji: Rezervni […]