Za arhive, delavnice in pisarne so kovinske omare nepogrešljive

Določene stvari moramo shranjevati več časa. Takšni so na primer kakšni službeni dokumenti, dokumenti iz upravnega poslovanja, dokumenti z bančnimi podatki in podobno. V ta namen lahko izvrstno uporabimo kovinske omare – to so pravzaprav arhivske omare oziroma omare, ki služijo arhiviranju stvari. In ne gre le za dokumentarno gradivo, ampak tudi druge pomembne stvari, ki morajo ostati ohranjene skozi daljše časovno obdobje. Kovinska omara je pomemben del varovanja in ohranjanja dokumentov in drugih pomembnih zadev.

Zaščitena vsebina

Kovinska omara služi varovanju in zaščiti pred nepooblaščenimi osebami, saj ima tudi ključavnico za zaklepanje. Varuje pomembne ali manj pomembne dokumente in drugo pred požarom, pred poplavami in mehanskimi poškodbami, kot so na primer udarci in padci. Kovinska omara je velikokrat pomemben del službenih in poslovnih arhivov, velikokrat pa jo najdemo tudi v domačih oziroma zasebnih prostorih. Tam posamezniki shranjujejo svoje dragocenosti ali druge pomembne dokumente, ki niso za vsakdanjo uporabo.

Pri nas v pisarni imamo kovinske omare za kadrovske evidence in arhiv baz osebnih podatkov, ki je še v fizični – papirni obliki. Kovinska omara ima več predalnikov, ki omogočajo organizirano dokumentarno gradivo in urejenost evidenc. Poleg tega pa je tudi varno zaklenjena, tako, da vanjo ne more poseči nepooblaščena oseba.

Kovinska omara je praviloma sestavni del tudi vsake zdravniške ordinacije, kjer so shranjeni zdravstveni kartoni. Ti so urejeni po letnicah rojstva in po abecednem vrstnem redu. Kovinska omara je na voljo tudi v več barvah, polakirana, njen namen pa je predvsem zaščita in varnost vsebine, shranjene v omari. Nepogrešljiva je v pisarnah, skladiščih, ordinacijah, arhivih in podobno. Poslužujejo se je tudi v mehaničnih delavnicah in podobno.

Odporna pred fizičnimi poškodbami

Kovinska omara je tudi precej težka, tako da je ne moremo ravno enostavno premikati in je trdna. To je lahko tudi prednost, da lahko nanjo odlagamo tudi večje in težje predmete. Nakup kovinske omare se vam bo zagotovo obrestoval, saj boste tako lahko brez skrbi za vaše dragocenosti. Poleg tega je v kakšni delavnici tudi nadvse praktična, saj se ne poškoduje ob mehanskih udarcih in padcih. Lesene omare so s tega vidika precej bolj občutljive in je potrebno z njimi bolj pazljivo ravnati.

V isti kategoriji:

admin

Next Post

Predsobe kot ogledalo našega doma

Thu Jun 7 , 2018
Zagotovo si ustvarite vtis nekega doma takoj, ko stopite v njegovo predsobo. Če je ta urejena ter lepo opremljena, pričakujete, da bo tako tudi v ostalih prostorih. V nasprotnem primeru pa si že predstavljate, kako neurejeno mora šele biti v drugih prostorih. Pogosto lahko slišimo, da so prav predsobe ogledalo […]