Napolnite baterijo in začnite z lahko, tiho in učinkovito košnjo

Če želimo, da je naš travnik urejen in lepo pokošen, je potrebno uporabiti kosilnico. Za večino ljudi je najboljša izbira samohodna kosilnica, čeprav obstajajo tudi druge vrste kosilnic. Pri izbiri kosilnice je pomembno upoštevati velikost našega vrta in druge specifične potrebe, kot so naklon terena ali vrsta trave. Poleg tega je potrebno izbrati tudi vir energije, ki bo poganjal našo kosilnico. V tem članku se bomo osredotočili na prednosti in slabosti različnih virov energije za naše kosilnice. Med najbolj razširjenimi viri energije so bencin, električna energija in akumulatorska energija.

Pri izbiri kosilnice imamo na voljo več vrst, med katerimi se lahko odločimo za akumulatorske, električne, bencinske ali ročne. Če imamo dostop do električne vtičnice, je za nas primerna električna kosilnica. Električne kosilnice so lažje za vzdrževanje in manj hrupne med košnjo v primerjavi z bencinskimi kosilnicami. Edina pomanjkljivost električne kosilnice je ta, da med uporabo potrebujemo dodatno pozornost, da ne prerežemo kabla. Ko se navadimo na to, pa je uporaba električne kosilnice enostavna in prijetna.

Akumulatorska kosilnica ponuja visoko kakovost košnje, ki je primerljiva z bencinskimi kosilnicami.

Nasveti za nakup kosilnice, ki ustreza vašim potrebam in zahtevam

Akumulatorska kosilnica predstavlja lažjo in tišjo alternativo bencinskem kosilnicam. Ker ne potrebuje kabla, je med košnjo primerno izbrati akumulatorsko kosilnico, saj se lahko varno košnjo opravlja brez prekinitev. Akumulator je sicer potrebno redno polniti, vendar pa bo ena polna baterija zdržala običajno do ene ure košnje, odvisno od modela. Da bi podaljšali življenjsko dobo akumulatorja, je potrebno pravilno vzdrževanje, včasih pa če bo akumulator že dotrajan, ga bo potrebno zamenjati.

Bencinske kosilnice so primerne za tiste, ki potrebujejo daljši domet pri košnji trave, saj jih ni potrebno polniti. Če se redno skrbi zanje, bodo dolgo služile svojemu namenu. So sicer nekoliko glasnejše v primerjavi z drugimi vrstami kosilnic, vendar pa so tudi močnejše in se lahko uporabljajo za košnjo trdovratnejšega plevela. Zaradi večje moči in hitrosti košnje pa bo čas, ki ga boste porabili pri košnji, manjši. Kljub temu pa so bencinske kosilnice težje od ostalih vrst in zahtevajo več vzdrževanja. Če to upoštevamo, so bencinske kosilnice še vedno zelo učinkovita izbira za košnjo.

Samohodna, potisna in ročna kosilnica

Večina uporabnikov se odloči za nakup samohodne kosilnice, saj le-te zgolj usmerjajo, medtem ko motor (na bencin, elektriko ali akumulator) poganja rezilo. Obstaja tudi možnost, da izberete kosilnico, ki jo morate sami potiskati naokrog, kjer motor zagotavlja le delovanje samega rezila. Poleg tega pa obstaja tudi možnost ročne kosilnice, pri kateri s samim potiskanjem skrbimo za delovanje rezil. Ročna kosilnica je primernejša za manjše in manj zahtevne košnje ter hkrati najbolj okolju prijazna izbira.

Za večino vrtnarjev je najboljša izbira rotacijska kosilnica

Za urejanje manjših kosov trate se običajno priporoča uporaba potisne ali samohodne vrtnih kosilnic, saj so traktorske kosilnice prevelike in težke za uporabo na omejenih površinah. Potisno vrtno kosilnico lahko upravljamo z roko, vendar pa potrebujemo določeno mero moči. Navzgor in navzdol potiskanje kosilnice po strmem terenu zahteva previdnost. Samohodne vrtna kosilnica je še bolj prijazna do uporabnika, saj jo lahko upravljamo s pomočjo vgrajenega pogona. Samohodne vrtne kosilnice lahko poganja bencin, elektrika ali baterija.

V isti kategoriji:

admin

Next Post

Kaj je dobro vedeti o SSL certifikatu?

Thu May 11 , 2023
SSL certifikat je pravzaprav datoteka, s pomočjo katere se šifrira prenos podatkov med spletno stranjo in obiskovalcem. Celotno izmenjavanje podatkov poteka preko nešifrirane povezave. Če spletna stran uporablja certifikat SSL, pa izmenjava poteka preko šifrirane povezave – protokol HTTPS. Ob vsem tem pa se seveda številni sprašujejo, zakaj bi bila […]
SSL certifikat