Storitve računalniškega servisa

Skoraj v vsakem domu se najde vsaj en računalnik oziroma prenosnik. Takšne naprave vam odlično služijo za delo na daljavo, obenem se na njih lahko tudi kratkočasite, na primer z iskanjem koristnih informacij po internetu, z igranjem igric.

Ker računalnik potrebujete skoraj vsak dan, ni nič čudnega, če se vam kaj pokvari ali ne deluje tako, kot bi moral. V tem primeru si boste morali izbrati dober računalniški servis, ki vam ponuja širok nabor storitev, vezanih na stacionarne in prenosne računalnike. Na servisu vam zamenjajo okvarjeno strojno opremo z novo. 

Vzdrževanje računalniške opreme

Podjetja, ki ponujajo računalniški servis, vam torej ponujajo številne storitve. Med njimi je tudi storitev pogodbeno vzdrževanje računalniške opreme. Tovrstna storitev je namenjena posameznikom in podjetjem, ki si v najkrajšem možnem času želijo podporo oziroma nočejo vzdrževati lastnega IT oddelka.

Omenjena storitev vam nudi redno mesečno vzdrževanje celotnega računalniškega sistema in omrežja ter varnostne kopije, ne nazadnje tudi neomejeno pomoč na daljavo. V pogodbi so vključena še preventivna mesečna pregledovanja opreme ter sprotno odpravljanje manjših napak. V primeru večje okvare vam je na voljo izjemno hiter odzivni čas in nadomestna oprema.

Diagnostika napak

Računalniški servis zajema tudi storitev diagnostika napak. Na podlagi diagnostike in testiranja delovanja vam strokovnjaki v najkrajšem možnem času odkrijejo vzroke za napake, ki jih kasneje uspešno odpravijo. Napake se neredko povezuje z okvaro strojne opreme, s programskimi težavami in ne nazadnje s pregrevanjem računalnika.

Servis računalnika vam omogoča tudi diagnosticiranje drugih težav računalniške periferije, kot so na primer tipkovnica, monitor, tiskalnik, miška. Prav tako se sooča s težavami omrežja. Po potrebi se okvarjene dele računalnika zamenja z novimi.

Značilnosti dobrega računalniškega servisa

Dober računalniški servis vam je na voljo na spletu. odlikuje se po hitri odzivnosti in prijaznosti zaposlenih. Na voljo so vam tudi izven svojega delovnega časa. Učinkoviti serviserji vam zaračunajo opravljeno storitev in ne porabljenega časa.

Računalniški serviserji vas lahko obiščejo na dogovorjeni lokaciji po vaši želji, na primer na domu ali v pisarni. Če ste nastaljeni blizu njihove lokacije, vam potnih stroškov praviloma ne zaračunajo. Kakovosten servis za računalnike vam ponuja še pomoč na daljavo. Sama cena storitve pa je vedno znana, še preden se določena storitev opravi.

Preberite si še naslednji članek: Prednosti in slabosti tabličnih računalnikov

V isti kategoriji:

admin

Next Post

Prepoznavanje znakov depresije pri bližnjih

Wed Nov 11 , 2020
Prepoznavanje znakov depresije pri sebi ali bližnjih ni tako enostavno. Nekateri znaki so podobni telesnim boleznim, kjer prihaja do nihanja razpoloženja, apatičnosti ali pretirane utrujenosti. Duševna motnja pa ima tako blage kot tudi bolj izrazite znake. Pomembno je, da obolenje čim prej zaznamo, preden depresija preide v hujšo obliko, ki […]