Pasulj recept za pripravo odlične jedi na žlico
Pasulj je jed na žlico, ki je oboževana širom Slovenije. Pripravljajo jo tako v planinskih kočah, kot tudi najbolj prefinjenih restavracijah. Omejite v za pripravo slastnega pasulja ni. Sestavine, ki jih potrebujete za kuhanje pasulja so:
-
50 do 75 dag fižola, tetovca ali domačega
-
2 čebuli
-
50 dag suhe svinjine ali vsaj nekaj suhe mesnate slanine
-
5 dkg masti ali olja
-
3 dkg moke
-
2 stroka česna
-
zelen peteršilj
-
paprika po okusu
-
1+1/2 žlice paradižnikove mezge
-
sol
Fižol namočimo in ga naslednji dan odcedimo. Pristavimo ga skupaj z opranim mesom in sesekljano čebulo. Mehak fižol posolimo in zgostimo s prežganjem. Na maščobi dobro prepražimo moko, dodamo česen, sesekljan peteršilj, papriko in paradižnikovo mezgo. Prilijemo malce mrzle vode in dobro razkuhamo. Vse skupaj zlijemo k fižolu in kuhamo četrt ure. Meso (ali slanino) narežemo na porcije ter vse skupaj ponudimo z odličnim pasuljem. Naj vam tekne!