Stilsko svetovanje za različne oblike telesa

Ko izbirate nov ali izpopolnjujete obstoječi modni stil je zelo pomembno tudi, da upoštevate obliko vašega telesa, ki je eden izmed temeljev za stilsko svetovanje.

V osnovi oblike teles delimo na pet skupin: jabolka, hruška, jagoda, peščena ura in pravokotnik.

Oblika jabolke pomeni, da imate težave z odvečnimi oblinami predvsem okoli pasu. Če imate ob tem lepe noge in prsi je nujno potrebno poudariti te atribute in se izognite kakršnim koli dodatkom, ki bi poudarjali predel vašega pasu. Pri tej obliki telesa se je dobro izogibati kakšnim kratkim jaknam in nagubanim krilom.

Oblika hruške pomeni, da imate ozek zgornji del in poudarjene boke ter stegna. Velikokrat imajo ženske s hruškasto obliko telesa tudi raven trebuh. Pri tej obliki morate delati na poudarjanju telesa nad pasom. Izogibajte se kril v obliki cevi, svinčnika ali ribjega repa. Še posebej če so ta krila oprijeta, kar bo samo še bolj poudarilo vaše boke in stegna.

Oblika jagode pomeni, da imate širša ramena in velike prsi ter ste ožje od pasu navzdol. Pri tej obliki morate zmehčati pogled na močnejšo zgornjo polovico telesa. Izogibajte se ramenskim vložkom in ozkim hlačam.

Oblika peščene ure pomeni, da imate polnejše prsi, ozek pas ter poudarjene boke. Gre za zelo seksi videz zato ga nikar ne pokvarite z vrečastimi oblačili, obenem pa pazite, da ne pretiravate pri izzivalnem izgledu, saj ste ob tej obliki telesa lahko hitro pretirano seksi. Izogibajte se vrečastih jopic brez oblike, ki lahko skrijejo vaš čudovit predel pasu, razen če boste uporabile moderen pas.

Oblika pravokotnika pomeni, da imate enakomerno telo od svojih ramen pa do stegn. Mnoge ženske bi ubijale za takšno obliko saj vam ni potrebno paziti, da boste minimizirale preveč poudarjene dele telesa in poudarjale manj očitne dele. Stilsko svetovanje pri tej obliki je morda še najenostavnejše, saj je lahko vaš izbor oblek veliko širši. Obenem pa je potrebno poudariti, da pa boste ob določenih kombinacijah in stilih zagotovo pogrešale kakšno oblino, ki bi vam dala prepotrebne krivulje oblačil na telesu. Izogibajte se kavbojkam in hlačam z nizkim pasom saj lahko vaše telo naredijo predolgo. Izognite se plaščem in se poslužujte oblek z več oblikami.

To so glavne značilnosti oblik telesa in glavni modni poudarki, ki jih strokovnjaki za stilsko svetovanje ne bodo nikoli spregledali.

V isti kategoriji:

admin

Next Post

Ženske denarnice

Tue Jul 26 , 2016
Velike, majhne, z zadrgo, gumbi, na magnet, pisane, enobarvne, črtaste, pikaste, vzorčaste … takšne in še veliko druge izbire imamo na področju ženskih denarnic, ki je vse prej kot enostavno, sploh, če pogledamo s stališča ženske zahtevnosti, uporabnosti in načelnosti. Nekatere ženske svoje denarnice rade kombinirajo s torbicami in jih […]