Zaščitimo naš avtomobil pred škodljivimi elementi

Dejstvo je, da je naš avto ena izmed najdražjih stvari, ki jih imamo v lasti. Zato je primerno, da ga zaščitimo pred nevarnimi in škodljivimi elementi po svojih najboljših močeh. Konec koncev je naš jekleni konjiček nepogrešljivo orodje, saj ga potrebujemo za vožnjo v službo ter mnoga druga vsakodnevna opravila.

Na žalost pa je vedno možno, da ga kaj poškoduje. Škodo lahko povzročijo naravni, kot tudi človeški dejavniki. Najvišji nivo zaščite pa nam nudijo cerade za avto. Lahko jih uporabimo, da se ubranimo škode, ki jo povzroča slabo vreme, vandalizem, nepazljivo ravnanje drugih voznikov ipd.

Večino škode na vozilih povzroči nasilno vreme

Zadnja leta postaja vreme vedno bolj nepredvidljivo. To pa še posebej res, ko se pričnejo poletni meseci. Tako lahko naš avtomobil pustimo nekje na odprtem parkirišču, nakar ga toča ali močan veter hitro poškodujeta.

Kvalitetne cerade za avto
Prikaz montiranja cerade za avto

Po statistiki naj bi več kot 70% vseh poškodb na cestnih vozilih povzročilo nasilno vreme. Naše vozilo pa lahko v tem primeru zavarujemo z avto cerado. Ta je narejena tako, da našemu vozilu nudi zaščito pred točo, vandalizmom, letečimi predmeti, zmrzaljo in mnogimi drugimi dejavniki.

UV sončni žarki zbledijo barvo avtomobilske karoserije

Škoda, ki jo povzročijo sončni žarki na našem avtomobilu, je lahko zelo opazna. Sama karoserija avtomobila se sčasoma razbarva oziroma zbledi, če je dolgo časa izpostavljena UV žarkom. Sama notranjost vozila pa sledi enakemu postopku.

Najbolj nevarno pa je nabiranje toplote znotraj kabine samega vozila. To lahko povzroči, da popoka armaturna plošča, ali pa se okvari notranja elektronika inštrumentov. Cerade za avto pa so narejene, da odbijajo UV žarke, ter da ščitijo naše vozilo pred segrevanjem, ki ga povzroči sonce.

Odvrnimo tatove stran od našega vozila

Avto cerade naredijo veliko več, kot samo zaščitijo naše vozilo pred vremenom. Nudijo tudi odlično zaščito pred tatovi. Ko nepridipravi vidijo, da je naš avtomobil pokrit s cerado, jih to odvrne od kraje. To pa zato, saj ne vedo, kakšen avtomobil se skriva pod cerado. Enako pa jim zakrije vpogled v morebitne dragocenosti, ki se lahko nahajajo v našem jeklenem konjičku. 

Tudi, če se tatovi lotijo odkrivanja našega avtomobila, jih to izpostavi možnim opazovalcem, da pokličejo pomoč. Vse to pa za večino nepridipravov predstavlja preveč dela in prevelik nivo tveganja.

Preberite naslednji članek: Glavne naloge lambde sonde v našem vozilu

Lambda sonda je ključni avtomobilski del in služi za zmanjšanje porabe goriva z zniževanjem emisij v okolje. Lambda sonda deluje neprekinjeno meri prostornino kisika v izpušnih plinih.

Praske in odrgnine na karoseriji so vedno možne

Neglede na to, kje parkiramo avto, je vedno možno, da nam bo nekaj pustilo praske na barvi in laku. Tako nam lahko živali, otroci in leteči predmeti opraskajo avtomobil. To je tudi razlog, da strokovnjaki priporočajo, da naš avtomobil pokrijemo s cerado, ko je parkiran. Tako pa se bomo tudi zavarovali proti ptičjim iztrebkom, drevesni smoli, letečim kamenčkom in drugi nesnagi.

Odlične cerade za vozila vseh vrsto so na voljo na www.withcar.hr. Poleg tega pa lahko na omenjeni strani tudi izbiramo med različnimi tepihi, koriti za prtljažnik, nosilci za streho in drugo opremo za naše vozilo.

V isti kategoriji:

admin

Next Post

Različne funkcije sklopke

Sun Sep 13 , 2020
Sklopka je tisti del vašega vozila, ki najbolj zasmrdi ob nepravilnem speljevanju. Vsekakor pa to še zdaleč ni njena edina funkcija, ki jo opravlja med vožnjo. Sklopka namreč skrbi še za drugo izjemno pomembno stvar. To je, da ne raznese menjalnika in motorja. V isti kategoriji: Tipski avto tepihi za […]