Zračni filter za avto ima pomembno vlogo

Znano je, da za pravilno delovanje našega vozila potrebujemo zračni filter za motor. Moderni motorji namreč ne delujejo brez čistega zraka in pomanjkanja goriva. Tako v prav vsako vozilo nameščamo različne vrste filtrov. Za pravilno izgorevanje je torej potrebno konstantno prečiščevanje zraka, ki ga seveda omogočajo filtri.

Zračni filter za avtomobil predvsem za varovanje pred mehanskimi delci

Glavna naloga zračnega filtra je vsekakor varovanje motorja pred mehanskimi delci, ki so seveda prisotni v ogromnih količinah, predvsem pa na peščenih cestah. Če je filter poškodovan oziroma ni zadosti kakovosten, lahko tovrstni delci zaidejo v motor. Na kratek rok lahko povzročijo večjo obrabo našega motorja avta. Na dolgi rok pa je stvar še veliko bolj resna; lahko pride celo do odpovedi motorja. Posledično nas to lahko privede do izjemno dragih popravil, ki si jih morda sploh ne bi mogli privoščiti. Ravno zato je izjemnega pomena, da je naš zračni filter za motor dovolj kakovosten in da ni nikakor poškodovan. Če je naša vožnja po peščenih cestah bolj pogosta, potem je tudi zamenjava filtra vsaj dvakrat pogostejša.

Kakovosten filter je garancija dobrega delovanja motorja

Če kupimo kakovosten zračni filter za avto, smo s tem omogočili, da bo naše vozilo delovalo zanesljivo, obenem pa tudi povsem varno. Strokovnjaki pravijo, da je dobro izbran tovrstni filter ključ do dolgoletnega delovanja motorja. Najboljše filtre na trgu lahko kupimo tudi v spletnih trgovinah, kjer je njihova cena res ugodna. Proizvajalci oziroma prodajalci nam take filtre celo pripeljejo na dom. Povedo nam, da je življenjska doba filtra, ki smo ga ravno kupili, odvisna od njegove vrste in tudi pogojev delovanja avtomobila. Torej, je veliko odvisno tudi od nas in ne samo od proizvajalcev filtrov. Filter za avto je potrebno pravočasno zamenjati, najbolje da kar po vsakih 10 000 prevoženih kilometrih. Tako si povsem zagotovimo, da imamo filter, ki nam bo prinesel varno ter udobno vožnjo v našem vozilu.

V isti kategoriji:

admin

Next Post

Boschev grelnik vode Tronic 3000

Mon Jul 2 , 2018
12 kilovatni električni grelnik vode ima 98-odstotno energetsko učinkovitost, kar pomeni, da je izguba v stanju pripravljenosti majhna. Lahko segreje vodo do približno 24°C. US3 ima GPM 0.5, ko se temperatura dvigne na 7°C, medtem ko preostali dosežejo 1,1, 1,4 in 1,8 GPM. Ko se temperatura dvigne na 24°C, US3 […]