Vedno so »in« leseni vlakci

Leseni in plastični vlakci ter klasične železnice, narejene v merilih po zgledu pravih vlakov, so iz leta v leto spet bolj popularna igrača. Še v sredi osemdesetih let je izgledalo, da bodo železnice počasi zamrle, kot dobra igrača in da se vlakci tako umikajo samo še na prave tirnice. Na srečo ni bilo tako.

Takrat so na plan prihajale vse bolj popularne video igre in kmalu so se razbohotile na eni strani skoraj pregrešno drage Lego kocke, ki seveda ponujajo vrhunsko kvaliteto in užitek v igranju in na drugi strani cenene kitajske igrače, ki so bile pogosto polomljene še isti dan, ko so jih starši kupili in prinesli domov.

Vse bolj popularni so leseni vlakci

Čeprav je še nedavno izgledalo, da bodo leseni vlakci povsem pozabljeni, pa je les kot naraven material, spet pridobil na vrednosti. Lepo izdelane proge in izrezljane figurice so hitro prepričale mnoge in logično, da se je precej proizvajalcev spet odločilo, da bodo pričeli z izdelavo takšnih igrač.

Ključni preboj so leseni vlakci naredili s tem, da so vsi proizvajalci prevzeli enotni standard. Tako je povsem vseeno, če imate eno progo od podjetja Brio, drugo od BigJigs, tretjo od Janoda, morda pa ste kak set kupili tudi v trgovini IKEA – ni problema, tudi ta bo pasal zraven, prav tako pa tisti, ki jih lahko kupite v nekaterih diskontnih trgovinah, ki jih je tudi v Sloveniji vsako leto (ali celo vsak mesec) več.

leseni-vlakci-velike-proge

Leseni vlakci (vlakci.si/vlakci-in-vagoni) so tako spet zažareli v stari slavi, krasno pa je, da se vagončki med seboj pripenjajo s preprostimi magnetki in da je tudi vse več možnosti za kombiniranje z lokomotivami na daljinsko upravljanje, pri čemer so nekatere že zelo zmogljive in lahko tudi v večje klance vlečejo po nekaj vagonov in ne samo same sebe. Na trgu so že tudi kretnice, ki jih lahko premikate na daljavo, pa še marsikaj drugega, kot so vrtljiva križišča in kombinacije z lesenimi cestami.

Vlakci so dobra igrača za fantke in punčke

Če iščete darila za otroke, so vlakci odličen nakup in sicer ne glede na to, za katero priložnost gre. Prav tako ni pomembno za kateri spol otroka kupujete, večje sete pa lahko denimo dvojčkom podarite kar hkrati – boste videli kako veselo jih bodo takoj pričeli sestavljati, kombinirati že z obstoječimi in podobno.

Velike lesene proge so še sploh nekaj posebnega. Dejstvo je, da jih izdelujejo različna podjetja, med seboj pa si niso zelo podobne, tako da praktično vedno najdete nek drug, zelo zanimiv motiv. Obstajajo takšne, kjer se vlakci vozijo med indijanskimi šotori, dinozavri, po vulkanu ali pristanišču, velikem mestu in še mnogo drugih. Za vsakega nekaj, zagotovo. Vlakci so pač super.

V isti kategoriji:

admin

Next Post

Pametni telefoni, žepni osebni računalniki

Sat Dec 3 , 2016
Pametni telefoni so mobilni telefoni , ki ponujajo naprednejšo komunikacijo. Naprednejšo komunikacijo pametni telefoni omogočajo, z naprednimi računalniškimi sposobnostmi in naprednejšo povezljivostjo. Praktično so žepni osebni računalniki , ki se jih lahko uporablja kot klasičen obilni telefon. V funkcionalnosti se pametni telefoni ne razlikujejo od klasičnih računalnikov, le da so […]