Pametni telefoni, žepni osebni računalniki

Pametni telefoni so mobilni telefoni , ki ponujajo naprednejšo komunikacijo. Naprednejšo komunikacijo pametni telefoni omogočajo, z naprednimi računalniškimi sposobnostmi in naprednejšo povezljivostjo. Praktično so žepni osebni računalniki , ki se jih lahko uporablja kot klasičen obilni telefon. V funkcionalnosti se pametni telefoni ne razlikujejo od klasičnih računalnikov, le da so manjši.

phone-1209230_640

Danes je v profesionalni rabi, velikokrat pa tudi v prostem času, praktično nuja. Potreba po večji količini in kakovosti informacij ima podobno lastnost, kot učinek snežne kepe. Ta se z vsakim metrom kotaljenja po snežni površini veča, teoretično in velikokrat na žalost tudi praktično, se spremeni v količino snega z rušilno močjo. V preteklosti je bilo dovolj preko mobilnih telefonov govoriti ali pisat sporočila. Pogovori in naprave so bili razmeroma dragi, tekstovna sporočila pa skromna in tudi omejena. Napredek so bile že dodane slike, ter možnost njihovega pošiljanja. Postopoma se je tehnika razvijala, na trg so prišli pametni telefoni. Za razliko od klasičnih mobilnih telefonov so ponujali močnejše procesorje, več spomina, imeli so večje zaslone ter odprt operacijski sistem. Prvi pametni telefoni so se pojavili na začetku devetdesetih let, vendar so bile funkcije glede na današnje skromne. Uporabnik je imel poleg funkcije telefoniranja, na voljo : imenik, koledar, kalkulator, beležko, elektronsko pošto ter možnost sprejemanja in pošiljanja sporočil preko faksa. Za današnje čase precej skromno, saj takšne funkcije danes večinoma premore že čisto navaden mobilni telefon. Seveda so se stvari postopoma razvijale in spreminjale, ter prišle do stopnje današnjih pametnih telefonov.

Pomemben preboj in napredek se je začel dogajati na začetku enaindvajsetega stoletja. Dodani so bili novi operacijski sistemi, zasloni na dotik, kamere, možno je bilo slikati ter uporabljati številne druge naprednejše funkcije in večje zmogljivosti. Današnji pametni telefoni bodo tudi v prihodno napredovali, pričakovati pa je spremembo v kakovosti in količini napredka glede na danes znane značilnosti. Pametni telefoni so žepni računalniki.

Več

V isti kategoriji:

admin

Next Post

Glajenje in beljenje sten vašega stanovanja

Thu Dec 15 , 2016
Verjetno vedno kadar vstopite v katero koli stanovanja opazite, kakšne so stene v stanovanju. Sveže beljene stene na primer stanovanju zagotovo prinesejo neko svežino, zato se ljudje običajno vsake toliko let odločijo za beljenje sten, tako iz estetskih kot tudi iz samih vzdrževalnih vidikov. Stene v stanovanju so zagotovo nekaj, […]