Izberite otroška svetila, ki se ujemajo z opremo

Pri izbiri osvetljave otroške sobe morate razmišljati tudi dolgoročno. Izberite takšno osvetlitev, ki je namenjena otrokom različne starosti. Na ta način ne boste prepogosto menjali luči. Tako, kot ste prepustili izbiro opreme vašemu najmlajšemu, mu morate dovoliti, da sodeluje tudi pri izbiri luči. Upoštevajte otrokov okus in njegove želje. Vsekakor pa naj bo končna odločitev vaša. Namizne in samostoječe luči so enostavne za menjavo. Menjava stropne napeljave pa je veliko bolj zapletena.

Ne kupujte izdelkov z risanimi junaki

Danes imajo vaši otroci radi to določeno risanko, jutri pa jim bo všeč nekaj popolnoma drugega. Izognite se pogostemu menjavanju luči in raje izberite bolj nevtralen, a vseeno zabaven stil. Otroška svetila (http://www.volino-svetila.si/notranja-svetila/otroska-svetila.html) naj ne bodo v tipičnih roza odtenkih za dekleta in modrih odtenkih za fante. Ne omejujte se na izbiro na podlagi spola, ampak se osredotočite na malčkov okus in njegove interese. Najbolje je, da izberete večbarven model, ki je primeren tako za fante, kot tudi punce.

Upoštevajte otrokove interese

Otroška svetila izberite tudi na podlagi otrokovih interesov. V kolikor rad bere v postelji, mu omogočite močno svetlobo v bližini postelje. V kolikor raje gradi, sestavlja in se igra z avtomobilčki, pa osvetlite tudi sredino sobe. Morda je bolj umetniške narave in potrebuje močno sijalko v bližini mize. Vse našteto morate upoštevati, preden se odpravite po nakupih. Otrok se bo z leti spreminjal in imel različne interese, zato morate biti pri izbiri opreme fleksibilni.

Nočna lučka in občutek varnosti

Dopustite dovolj naravne svetlobe v sobi. V primeru, da je malčka strah teme, pustite odgrnjene zavese in namestite nočno lučko. Slednja otroku daje občutek varnosti, saj vidi sobo tudi ponoči. Včasih so bili na voljo zgolj modeli, ki morajo biti vključeni neposredno v vtičnico. Dandanes lahko najdete različne namizne lučke, ki jih namestite tudi na nočno omarico ali na tla tik ob postelji. Nekatere različice projicirajo like in slikice tudi na strop ali na steno, kar otroka hitreje zaziba v spanec.

Morda vas zanima še: Uporaba klasičnih luči za določene namene ni dovolj. Gradbišča, skladišča, delovni proizvodi in podobno potrebujejo industrijska svetila, saj so narejena po izredno visokih standardih.

V isti kategoriji:

admin

Next Post

Jedilna miza je središče doma

Mon Jul 10 , 2017
Čas, ki ga preživimo doma, je zelo dragocen. Zato je prav, da si svoj dom čim lepše opremimo. Tako se bomo v njem dobro počutili in se bomo tja radi vračali. Eden od pomembnih delov pohištva je tudi jedilna miza. Okoli nje se zbere cela družina, za njo jemo, se […]