Kako očistiti fasado alg in plesni?

Če se na fasadi vašega doma začnejo pojavljati alge ali plesen, jo je treba čim prej očistiti. Ne samo, da je zaradi tega vaš dom videti bolj neurejen, ampak lahko to povzroči tudi dolgoročno škodo, če tega ne preverite.

Na srečo je čiščenje fasad alg in plesni razmeroma preprosto. Vse, kar potrebujete, je vedro tople vode, nekaj čistilnega sredstva in čvrsta krtača. Raztopino detergenta in vode preprosto zmešajte v skladu z navodili na embalaži, nato pa s krtačo zdrgnite alge ali plesen. Območje nato obvezno sperite s čisto vodo, da odstranite morebitne ostanke detergenta.

Če imate opravka z posebno trdovratne algami ali plesnimi, boste morda morali uporabiti tlačni čistilec. Pri tem pazite, da ne poškodujete fasade. Če ne uspe, lahko pokličete strokovno čistilno podjetje, ki bo za vas poskrbelo za odpravo težav.

Alge na fasadi in plesen lahko začnejo rasti na fasadi vašega doma iz več razlogov. Pogosti vzroki so slabo prezračevanje, visoka raven vlage in puščanje cevi. Da bi preprečili rast alg in plesni, je pomembno, da je vaš dom dobro prezračen in brez vlage. Čim prej popravite morebitna puščanja in razmislite o investiciji v razvlaževalnik zraka, če je vaš dom nagnjen k vlagi.

Zakaj se pojavijo alge na fasadi?

Alge se na fasadah pojavljajo iz različnih razlogov. Eden od razlogov je, da je fasada toplo in vlažno okolje, ki ustreza algam. Alge rastejo na fasadah tudi zato, ker jih privlačijo hranila v zraku in vodi. Drugi razlog je, da sončna svetloba, ki se odbija od fasade, algam zagotavlja energijo, ki jo potrebujejo za rast. Veter lahko na fasade prenese spore alg, ki se tam ukoreninijo in rastejo. Nekatere alge rastejo na fasadah, ker se lahko pritrdijo na površino stavbe.

Obstaja več načinov za odstranjevanje alg s fasad. Eden od načinov je fizično odstranjevanje alg s krtačo ali visokotlačnim čistilcem. Drugi način je uporaba kemikalij za uničenje alg. Razvoj alg na fasadah lahko preprečite tudi tako, da poskrbite, da bodo površine čiste in brez smeti. Prav tako lahko uravnavate vlažnost v stavbi, da bo ta manj ugodna za rast alg. Na streho stavbe lahko namestite bakrene ali cinkove trakove. Ti trakovi v zrak sproščajo kovinske ione, ki uničujejo spore alg.

Alge so vrsta rastlin, ki običajno živijo v vodi. Vendar se lahko nekatere vrste alg pritrdijo na površine, kot so skale ali stavbe. Alge so različne velikosti, od enoceličnih organizmov do velikih morskih alg. Alge so pomemben del številnih ekosistemov in zagotavljajo hrano različnim bitjem. Nekatere vrste alg ljudje uporabljamo kot hrano ali prehranska dopolnila. Alge se lahko uporabljajo tudi za proizvodnjo biogoriv.

Alge so običajno zelene barve, ker vsebujejo klorofil. Klorofil je vrsta pigmenta, ki algam pomaga absorbirati sončno svetlobo, da lahko fotosintetizirajo. Alge so lahko tudi rdeče, rjave ali rumene barve. Nekatere vrste alg so bioluminiscenčne in lahko proizvajajo lastno svetlobo.

Alge najdemo na vseh celinah na Zemlji, razen na Antarktiki. Živijo v različnih življenjskih okoljih, vključno s sladko vodo, slano vodo in kopenskim okoljem. Alge so pomemben del številnih prehranjevalnih verig in zagotavljajo hrano različnim bitjem. Tudi ljudje uporabljajo alge za različne namene, vključno s hrano, dodatki, biogorivi in kot vir kisika.

V isti kategoriji:

admin

Next Post

Majice na seznamu najbolj popularnih oblačil

Fri Aug 5 , 2022
Če pokukamo v svojo garderobno omaro, hitro lahko opazimo, katera oblačila prednjačijo. Med drugim so to zagotovo tudi takšne in drugačne majice. Takšen kos oblačila se lahko koristno nosi skozi vse leto, zato ni nič nenavadnega, da v omari ene osebe lahko najdemo izjemno veliko majic. Nekatere so s kratkimi […]
Majica s potiskom za rojstni dan