MSM izboljšuje zdravje in polepša našo zunanjost

Mineral lepote ali MSM (https://www.super-obrok.si/msm)  izboljšuje naše zdravje in preprečuje prehitro staranje. Najpogosteje se uporablja za popravilo razcepljenih konic, lomljivih in razcepljenih nohtov ter za ohranjanje mladostnega videza kože. Premalo pa dajemo poudarka na njegovem vplivu na naše zdravje. Dokazano izboljšuje različna bolezenska stanja, kot so astma, alergije, sladkorna bolezen, visok krvni pritisk, holesterol, težave z želodcem, bolečine v mišicah in sklepih in podobno. Je vsestransko naravno žveplo in kot tako ravno toliko pomembno, kot vitamini in minerali v naši prehrani.

Naravno organsko žveplo

MSM  je naravna oblika žvepla, ki se sicer v našem telesu naravno nahaja, vendar v premajhnih količinah. Za normalno delovanje našega telesa je enako pomemben, kot so vitamini, minerali in vlaknine. V naravi ga najdemo kot stranski produkt pri rasti alg v oceanih. Postopoma izhlapeva v ozračje, na zemljo pa se vrača v obliki dežja, ki hrani vse naravne organizme. V hrani se nahaja v manjših količinah, vendar se med toplotno obdelavo hitro razgradi in izgubi.

Vpliv na naše telo

Organsko žveplo MSM ima celovit vpliv na naše telo. Včasih so ga uporabljali kot sredstvo za spodbujanje in krepitev rasti las in nohtov. Dandanes ga uporabljamo za izboljšanje vezivnega tkiva, uravnavanja encimov in hormonov ter za izboljšanje imunskega sistema. Uporabljamo ga tudi kot hranilo za celice, ki z dolgotrajno rabo izločajo iz sebe toksine. Posledično tudi izgubljamo odvečno težo in presežek tekočin. Zdrave celice brez toksinov postanejo bolj prožne, kar pomeni, da se koža počasneje stara, kasneje izgublja čvrstost ter prožnost.

Vpliv na telo ima seveda tudi stres in posledično vas lahko pripelje do hudih težav v življenju. Večni prepiri in nelagodje na delovnem mestu ali doma, bo slej ko prej skrhalo tudi vaš partnerski odnos. V tem primer vam seveda lahko pomaga predvsem psihoterapija, vendar pa je potrebno vedeti, da ima svoj vpliv v prvi vrsti zdrav način življenja – ukvarjanje s športom, zdrava prehrana,…

Lajšanje simptomov kroničnih bolezni

Poleg splošnih lepotilnih učinkov, ima MSM velik vpliv tudi na stanje naših kroničnih bolezni. Vpliva tako na upočasnjevanje simptomov artritisa in revme, kot tudi na kronično utrujenost, zakisanost telesa, težave z dihali, sladkorno bolezen, miselne procese, glavobole in migrene. Pripomore tudi k lajšanju bolečin in težav med menstruacijo.

 

V isti kategoriji:

admin

Next Post

Obdelava in razrez kovin

Wed Sep 27 , 2017
V današnjih časih se v svetu pogosto srečamo z izdelki iz kovin. Ker je nabor teh izdelkov zelo širok, je obdelava kovin zelo pomemben faktor v našem vsakdanjem življenju. V isti kategoriji: Borelija je najpogostejša bolezen, ki jo prenaša okužen klop Težave zaradi slabe prehrane 3 glavne prednosti, ki jih […]