Krema za brazgotine je pomoč pri naravnem celjenju kože

V življenju smo velikokrat izpostavljeni poškodbam kože. Pri delu, hobijih, razvedrilu in raznih drugih aktivnostih, kožo poškodujemo na razne načine. Predvsem so to fizične poškodbe, opekline in drugo.Človeška koža se po poškodbi začne celiti. Poškodbo na koži opazimo kot rano. Delovanje človeškega organizma želi rano čim prej zaceliti in ji po najboljših močeh vrniti prvotni izgled in funkcijo. Kri se na področju rane kmalu po poškodbi začne strjevati. Rana se začne z strjevanjem krvi zapirati, z kolagenskimi vlakni pa ustvarijo brazgotino, kar kožo ponovno poveže. Nagla rast brazgotine pomeni pospešeno nastajanje kolagena, ki krči rano in na novo nastalo osnovo vnašajo krvne žilice. Na površini brazgotine se kažejo kot odebelitev roba in rdeči vozlički. Sčasoma se hitra rast brazgotine ustvari, nadaljuje pa se proces nastajanja kolagena in preobrazbe brazgotine v manj izrazito. Krema za brazgotine je pripomoček, ki sodeluje pri procesu zdravljenja in celjenja brazgotine.

Predvsem si ljudje, ki jih krema za brazgotine zanima, želijo čim hitrejšega zdravljenja ter čim boljšega celjenja. Krema za brazgotine v splošnem pomenu lahko služi kot izboljšanje izgleda brazgotine, zmanjšanje bolečin in pospeševanje procesa celjenja. V primeru, da celjenje brazgotine poteka pod strokovnim nadzorom, mora biti krema za brazgotine, namenu primerno izbrana. Pri splošnih brazgotinah, katerih celjenje lahko uspešno zdravimo sami, so dobrodošle informacije zdravnika ali farmacevta. Krema za brazgotine je v splošnem pomenu namenjena celjenju brazgotin zaradi nesreč, aken in strij, opeklin in podobnih vzrokov. Običajno je potreben nanos na čisto brazgotinasto področje, kjer ni odprtih ran. Brazgotinasto področje mora biti pred nanosom suho. Nanašanje je v splošnem priporočljivo dva krat na dan, v daljšem obdobju, dokler ne dosežemo zadovoljive rezultate. Individualno se lahko intenzivnost nanašanja spreminja in prilagaja potrebam.

Krema za brazgotine je pripomoček, ki zmanjšuje vidnost brazgotin, pospešuje pa tudi njihovo celjenje.

V isti kategoriji:

admin

Next Post

Razdalje med mesti

Fri Sep 12 , 2014
Razdalje med mesti ni smiselno izračunati samo takrat, ko se odpravljate na pot z avtom, ampak so tudi odličen pripomoček za vse tiste, ki ste veliki športni navdušenci in radi bližnje kraje spoznavate s kolesom. Ob pravilnem izračunu razdalje med mesti se boste lahko tudi veliko bolje organizirali in pripravili […]