Prednosti progresivnih očal

Dandanes smo lahko v svetu okulistike priča vedno bolj naprednim rešitvam, ki pomagajo ljudem videti bolje. Najbolj osnovno orodje pri zagotavljanju boljšega vida so očala, ki uporabljajo bifokalne ali trifokalne leče. Prednost je, da imajo omenjene leče črto ali linijo, ki nudi pogled na različne dolžine. Pri tem pa nastane težava, saj je preskok med temi dolžinami lahko zelo moteč in neudoben. To je tudi razlog, da mnogi optiki priporočajo uporabo progresivnih očal. Te omogočajo lažje branje, vožnjo vozila ter druge aktivnost, saj so veliko bolj prijazne očem nositelja.

Progresivna očala
Progresivna očala imajo postopen premik med močjo leč.

Očala na katere se lahko hitro navadimo

Progresivna očala imajo postopen premik med močjo leč. To pomeni, da je pogled na blizu in daleč veliko bolj naraven za uporabnika. Tako se izognemo hitrim zamenjavam fokusa, ki lahko povzroča glavobole, vrtoglavico in slabost. Z omenjenimi očali je zato veliko lažje premikati oči, saj ne bo hitrih sprememb vidnih razdalj. To pa nam bo omogočalo, da bomo imeli veliko bolj naraven in prijeten občutek pri uporabi očal.

Korekcija vida na več kot en način

Ena izmed velikih prednosti progresivnih očal je ta, da nudijo korekcijo vida za različne recepte. S tem je mišljeno to, da ne bomo potrebovali več različnih vrst leč za različna opravila. Tako bo naše življenje lažje, saj bomo lahko uporabljali ena očala za gledanje televizije, branje, vožnjo in druge aktivnosti. To pa pomeni, da se nikoli več ne bomo znašli v zadregi, ko bomo pozabili s seboj vzeti določena očala, ki jih potrebujemo za določeno opravilo.

Brez motečih linij v leči

Čeprav so bifokalne leče izredno uporabne, imajo veliko slabost. To pa je sama opaznost črte, ki ločuje vidno razdaljo obeh delov leče. To je lahko zelo moteč element, če opravljamo zahtevna dela, kjer je potrebno veliko pozornosti. Moteče pa je lahko tudi v vsakodnevnem življenju, saj nam zastira pogled pod določnimi koti.

Progresivna očala ne vsebujejo omenjene črte, ampak imajo tehnologijo prehoda moči leče. Tako se počasi in zmerno spreminja vida razdalja leče, glede na površino čez katero gledamo. Obenem pa se tako tudi izognemo utrujenosti oči, ki lahko dodatno poslabša naš vid.

Preberite naslednji članek: Kapsule kurkume tudi za učinkovito blaženje vnetja

Po vsej verjetnosti so se številni med vami že srečali s kurkumo. Nekateri so jo uporabili kot začimbo, marsikdo si je pripravil čaj iz kurkume. Pri nas so zlasti priljubljene kapsule kurkume, ki odlično kljubujejo številnim težavam in boleznim.

Boljši izgled posameznika

Navadne leče na recept lahko posamezniku dodajo dokaj nevšečen videz, ki ga postara. Temu je tako, saj je opazna črta, ki ločuje moč leč. Progresivna očala pa sploh ne kažejo kakršnegakoli znaka, da imamo težave z očmi. Tako nam ne bodo kvarila izgleda, saj bomo z njimi izgledali mlajše in bolj vitalno.

Za strokovne preglede oči in odlične nasvete lahko obiščemo spletno stran www.mojoptik.si. Na omenjenem naslovu lahko zasledimo ogromno število koristnih informacij, kar se tiče očesnih bolezni in uporabe različnih vrst pripomočkov za izboljšanje vida.

Preberite si še naslednji članek: Vzroki za nastanek vnetja dlesni

V isti kategoriji:

admin

Next Post

Prvi najvidnejši znaki nosečnosti

Thu Oct 15 , 2020
Če ima ženska občutek, da je noseča, to lahko najhitreje preveri kar s testom nosečnosti. Po drugi strani pa jo najverjetneje spremljajo tipični znaki nosečnosti. Prvi takšni znaki se praviloma pojavijo že v prvih tednih po spočetju otroka. V isti kategoriji: Prvi najvidnejši znaki nosečnosti Prepoznavanje znakov depresije pri bližnjih […]