Prvi najvidnejši znaki nosečnosti

Če ima ženska občutek, da je noseča, to lahko najhitreje preveri kar s testom nosečnosti. Po drugi strani pa jo najverjetneje spremljajo tipični znaki nosečnosti. Prvi takšni znaki se praviloma pojavijo že v prvih tednih po spočetju otroka.

Nosečnost
Če ima ženska občutek, da je noseča, to lahko najhitreje preveri kar s testom nosečnosti.

Tipični znaki nosečnosti so na primer slabotno počutje, močno napete dojke, omotičnost in ne nazadnje konstantno nihanje razpoloženja.

Znak nosečnosti je tudi temnejši kolobar okoli bradavice dojke

V času nosečnosti ženska doživlja precej tudi precej hormonskih sprememb. Te so kaj kmalu vidne tudi na prsih. Te postanejo napete, občutljive dotik in ne nazadnje tudi težje. Pogosto potemni tudi kolobar okoli njih. Do takšnega stanja lahko pride že v zelo zgodnji dobi nosečnosti. Ko se telo končno privadi na spremembe, pa se stanje praviloma umiri. Nekateri začetniški znaki nosečnosti povsem zvodenijo.

Jutranja slabost

Čeprav jutranja slabost z bruhanjem ali brez sodi med najpogostejše nosečniške znake, pa seveda še zdaleč ni nujna za vsako nosečnico. Najpogosteje pa se nosečnice z njo srečujejo v tretjem tednu nosečnosti. Do slabosti najverjetneje pride zaradi hormonov. Slabost za nosečo žensko ni nevarna. Nekateri strokovnjaki celo menijo, da je slabost eden od znakov za zdravo nosečnost.

Preberite naslednji članek: Inkontinenca ni nujno starostni pojav

Kakovostni izdelki, na primer inkontinenčna podloga, človeku pri inkontinenci zagotavljajo prosto gibanje brez omejitev. Urgentna urinska inkontinenca je nehoteno uhajanje urina, pred ali med katerim se pojavi nujna potreba po uriniranju, ki jo je težko zadržati.

Stalno obiskovanje stranišča in nenehna utrujenost

Med tipičnimi znaki za nosečnost sta vsekakor tudi stalno obiskovanje stranišča ter pogosta ali kar nenehna utrujenost. Nosečnica svoj mehur prazni pogosteje zaradi povečanja količine krvi v telesu pa tudi zaradi hitrejšega delovanja ledvic. Utrujenost je značilna skoraj za vse noseče ženske. Še posebej je vidnejša v zgodnjem obdobju nosečnosti. Do nje pride zaradi povišane ravni progesterona.

Večja sprememba apetita

Med tipičnimi znaki za nosečnost je vsekakor tudi precej velika sprememba apetita. Možno je, da se pri nosečnici obrne v obe smeri. To pomeni, da ji je nekaj, kar je prej uživala z največjim veseljem, ne paše več. Tudi takšna sprememba je najbolj povezana s hormoni. Nosečnici se izostri čut za voh, zato ji določena hrana lahko povzroča kar velike težave. Najpomembneje pa je, da se nosečnica zdravo prehranjuje in da zaužije veliko vode.

To so le tipični in najpogostejši znaki za nosečnost. Teh je še veliko več. Pojavijo se lahko v različnih fazah nosečnosti.

Preberite si še naslednji članek: Težave v partnerskem odnosu

V isti kategoriji:

admin

Next Post

Restavriranje diska po katastrofalnem dogodku

Sun Oct 25 , 2020
Trdi disk je že več desetletij glavni spominski medij v mnogih namiznih in prenosnih računalnikih. Lahko pa se zgodi, da zaradi številnih razlogov preneha delovati. Te dogodki so lahko katastrofalni za podatke na samem disku, saj lahko izbrišejo za več mesecev, let ali desetletij občutljivih informacij. Če se nam kaj […]