Avtomobilske preproge za vroče in hladne dni

Avto preproge ni potrebno imeti v avtu, saj niso del obvezne opreme. Kar malce smešno bi bilo, če bi vas na tehničnem pregledu vozila povprašali, če imate tekstilne ali gumijaste tepihe za avto, prvo pomoč in seveda rezervno kolo. Časi se spreminjajo in vse več vozil sploh več ne pozna rezervnega kolesa, ampak avtomobilske preproge pa so vseeno vse bolj pomembne.

Brez njih je avtomobil bolj umazan

Ta naslov pove že skoraj vse o avto preprogah. Kdorkoli jih uporablja in jih vsake toliko časa vsaj strese, kaj šele opere, gotovo prav dobro ve, kako veliko umazanije se na njih lahko zadrži. Vsakič, ko iz gumijaste avto preproge stresem nekaj peska si mislim, koliko težje bi bilo vse to posesati s sesalcem. Namesto tega se prah in pesek, jeseni pa tudi kakšno strjeno blato ter odpadlo listje z dreves, preprosto strese nekam v travo, po dvorišču ali pa kar po cesti. Dež bo to opral v kratkem, v mojem avtu pa bi moral oprati sam ali peljati vozilo v neko pralnico na notranje čiščenje. To pa seveda stane, četudi ni globinsko, ampak povsem navadno.

Kateri tip preprog pa kupiti

Avtomobilske preproge (www.withcar.si) so torej odličen način kako zadržati umazanijo na kosu opreme, ki ga lahko brez težav, že v nekaj trenutkih odstranite iz vozila in hitro ter enostavno očistite. Pri pa ni povsem vseeno ali ste kupili tekstilne ali pa gumijaste preproge. Sam imam, ne boste verjeli, saj zveni kot cenena reklama, kar oba tipa. Ampak je pač res tako.

preproge-za-avtomobil2

Tekstilne imam na dnu, so veliko mehkejše, pozimi in poleti ohranjajo nekako podobno temperaturo, torej se ne hladijo, niti ne segrevajo. Če se umažejo, jih lahko odstranim in potem očistim, sperem, skrtačim in spet so kot nove. Ko so čiste in je poletje, pogosto odstranim gumijaste, ker se še posebej na dolgih razdaljah v avtomobilu vsi sopotniki radi sezuvajo, tako da je z boso nogo veliko prijetneje stati na mehki in čisti tekstilni preprogi, kot pa na gumijasti.

Gumijaste so izjemno trpežne, glavna njihova prednost pa je zares enostavno čiščenje. Sploh poleti jih je super enostavno čistiti, saj jih preprosto odstranim, po možnosti z vap sistemom, torej z močnim pritiskom vode, preprosto sperem, če je potrebno še namilim in potem preprosto posušim. Redko se zgodi, da jih je potrebno še dodatno očistiti in si pomagati s kakšno krpo, saj voda običajno že naredi svoje.

Za poletne, zimske in seveda tudi vse ostale dni v letu velja enako, tipski avto tepihi preprosto naredijo svoje in avtomobil zato lahko lažje ohranite čist, pa tudi dlje časa bodo materiali, ki jih preproge čistijo zdržali pod njimi.

Ohranimo naš avto v najboljšem stanju. Bogata ponudba avtokozmetike – čistila, detergenti, šamponi, loščila, vse za nego in vzdrževanje vašega vozila. Preberi več …

V isti kategoriji:

admin

Next Post

Razveselimo otroke z darili

Fri Nov 18 , 2016
Novo leto se že hitro bliža in kljub temu, da bo letos silvestrov v soboto zvečer, Novo leto v nedeljo, v ponedeljek pa gremo že v službe, bodo darila kljub temu prišla v vaše domove. Še posebej pod jelko, kjer se jih najbolj razveselijo otroci. Zdaj ali večino daril prinese […]