Skupinski jezikovni tečaji

Jezikovni tečaji v Ljubljani se večinoma izvajajo v skupinah, pri čemer število udeležencev običajno ne presega 10. Znano je, da prevelike skupine zmanjšajo učinkovitost učenja, zato je bolje oblikovati majhno skupino, ki omogoča optimalen izkoristek vseh prednosti, ki jih ponuja tovrstna oblika poučevanja.

Prednosti skupinskih jezikovnih tečajev

Pri jezikovnih tečajih pridejo prednosti skupinske oblike še posebej do izraza. Na nekaterih drugih področjih število udeležencev izobraževanja nima velikega vpliva na potek in učinkovitost učenja, pri učenju tujih jezikov pa ni tako. Skupina omogoča neprestano interakcijo, kar je dragocena prednost pri učenju jezika. Skozi tandemske in skupinske aktivnosti se znanje utrjuje in razvija bolj vsestransko kot v izoliranem individualnem učenju. Tečajniki so izpostavljeni različnim dialektom, ubeseditvam in tudi napakam, kar omogoča bolj celovito usvojitev jezika. Predvsem pa omogoča skupina neprestano konverzacijo in s tem skorajda naravno učenje jezika.

Med drugimi prednostmi skupinskih jezikovnih tečajev gre omeniti še ceno, ki je znatno nižja v primerjavi z individualnimi tečaji. Tudi ponudba skupinskih tečajev je precej širša, saj gre za najbolj priljubljeno obliko.

Pomanjkljivosti skupinskih jezikovnih tečajev

Seveda skupinski tečaji niso univerzalna rešitev za vsako situacijo. Za nekatere posameznike se vendarle bolje obnese individualni tečaj, kjer se program brez težav povsem prilagodi. V skupini je treba sklepati kompromise, kar lahko otežuje delo tistim, ki v primerjavi s skupino niso na istem nivoju znanja. To sicer rešuje ponudba tečajev za različne nivoje, a razlike znotraj posameznih skupin še vedno ostajajo. Poleg tega pa skupina ne dopušča toliko prilagodljivosti pri določanju programa, kot tudi ne časa in lokacije izvajanja tečaja.

V isti kategoriji:

admin

Next Post

Ponudba kartuš za Epson in HP

Fri Feb 17 , 2017
Kartuše so ključen del vsakega tiskalnika, saj brez njih ne moremo sprintati nobenega dokumenta. Ker pa se tiskalniki med seboj nekoliko razlikujejo, se posledično razlikujejo tudi kartuše, glede na tip tiskalnika oziroma glede na proizvajalca. Tako na našem in tujem trgu obstaja ogromna ponudba različnih kartuš za povsem različne tiskalnike. […]