Zakaj kartuše

Vsak »zakaj« ima tudi svoj odgovor. Mogoče se nam bo kateri kdaj zdel nesmiseln, pa vendar bo verjetno pravilen, če nam odgovori na vprašanje nekdo, ki je strokovnjak. In, če se sedaj vprašamo, zakaj kartuše? Zakaj bi jih nekdo izdeloval in kasneje prodajal? Zakaj bi jih sploh potrebovali? Če se nekdo to vpraša, bomo verjetno pomislili, da prihaja iz srednjega veka, saj vsi vemo, kako pogosto se nam pojavi potreba po tiskanju. Pri nekaterih zelo pogosto, pri drugih občasno, redko, itd.

Ker tiskalnik ne more brez kartuše in za svoje delovanje potrebuje kompatibilno kartušo, so zato pomembne. Ampak, razlika pa je v kartušah kot bi rekli, da je razlika v posodah. Ne ustreza vsak pokrov vsaki posodi, kajne? Tako tudi ne kartuša vsakemu tiskalniku. Vsak ima svojo in zato, da bo deloval pravilno potrebuje pravo. V našem podjetju uporabljamo kartuše za Canon in sicer kompatibilne z oznako PGI-550 in CLI-551.

V tem primeru je verjetno vprašanje zakaj popolnoma nepomembno oziroma se nam mogoče celo zdi nevmesno. Ampak so tudi ljudje po svetu, katerim se enostavno poceni kartuše ne zdijo »znane« in zato potrebujejo razlago. Pa nismo v starem veku ampak se samo hitro čas spreminja in se tehnologija razvija.

Kartuše

Zato, da bomo lahko tiskali nemoteno, da bodo vse vsebine tam kjer morajo biti – na papirju, da bodo te kvalitetne in na videz lepe. Vse je »zato so kartuše.«

Kot mogoče mi ne poznamo nečesa ali pa se nam nekaj zdi samoumevno, je enako tudi s kartušami. Tistim, ki jih ustvarjajo oziroma jih proizvajajo in tistim, ki jih naprej prodajajo. Pa seveda vsem, ki jih potrebujemo. Vsaka stvar ima svoj namen in mu služi, čeprav se nam mogoče katera zdi popolnoma neuporabna. Kar pa se tiče tiskanja, pa se bomo verjetno vsi strinjali, da je to odlična priložnost, da ohranimo čtiva in druge vsebine, kot smo jih hranili nekoč – na papirju.

V isti kategoriji:

admin

Next Post

Skupinski jezikovni tečaji

Sun Dec 25 , 2016
Jezikovni tečaji v Ljubljani se večinoma izvajajo v skupinah, pri čemer število udeležencev običajno ne presega 10. Znano je, da prevelike skupine zmanjšajo učinkovitost učenja, zato je bolje oblikovati majhno skupino, ki omogoča optimalen izkoristek vseh prednosti, ki jih ponuja tovrstna oblika poučevanja. Prednosti skupinskih jezikovnih tečajev Pri jezikovnih tečajih […]